Svečana sednica Skupštine i najviša priznanja zaslužnim građanima, preduzećima i udruženjima

Autor: uzice.rs
09. Oktobar 2021
Svečana sednica Skupštine i najviša priznanja zaslužnim građanima, preduzećima i udruženjima

U prisustvu visokih državnih zvaničnika, ambasadora, predstavnika Vojske Srbije, MUP-a, Sveštenstva, delegacija bratimljenih gradova i opština, narodnih poslanika i brojnih zvanica, Dan grada Užica 9. oktobar, obeležen je i svečanom sednicom Skupštine grada.

Sve prisutne pozdravio je predsednik Skupštine grada Užica Branislav Mitrović. On je zahvalio svima koji su Gradu Užicu uputili čestitke povodom velikog praznika i datuma koji slavimo kao pomen na prvi pisani trag imena Užice u jednom dubrovačkom spisu iz 1329. godine.

O projektima koji su u funkciji razvoja i poboljšanja kvaliteta života u Užicu govorila je gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević.

“Želja nam je da poštujući tradiciju, a to se postiže uvažavanjem kontinuiteta, povežemo danas ono što je bilo juče sa onim što će doći. Jedini način da to ostvarimo je da sledimo vizije i postavljamo čvrste temelje na kojima se može graditi bolja budućnost”, istakla je između ostalog gradonačelnica.

U ime predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Dan grada Užičanima je čestitala savetnica predsednika Verica Lazić. Čestitke je uputio i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Na svečanoj sednici uručene su nagrade ,plakete i povelje zaslužnim građanima, preduzećima i udruženjima.

Povelje grada Užica, koje se dodeljuju za zasluge i dela koja doprinose ukupnom razvoju grada, dobili su Predrag Gaga Antonijević, Aleksandar M. Milosavljević – Lale, Privredno društvo “Infosys doo” i Branko Stanković.

Na osnovu rezultata ostvarenih u dužem vremenskom periodu, plakete grada pripale su dr Nikoli Arsiću, prof. dr Miljku Ristiću, dr Dejanu Pilčeviću, Vladimiru Lučiću, Dragici Jevtović i Građevinskoj radnji “Jovan JDD”.

Ove godine, za izuzetne rezultate, nagrade Grada Užica, dobili su Milica Zlatić, Rade Vasović, Matija Spasojević, Zoran Šaponjić, Branka Selaković, Neđo Mirosavljević i juniorska ekipa KK “Sloboda” Užice.

Svečanost su svojim nastupima uveličali učenici Muzičke škole “Vojislav Lale Stefanović” i Baletskog studija “Marija Maga Magazinović”.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs.