Svečano u užičkim školama povodom Savindana

Autor: uzice.rs
27. Januar 2020
Svečano u užičkim školama povodom Savindana

Povodom školske slave Svetog Save učenici užičkih srednjih i osnovnih škola, kao i mališani Predškolske ustanove Užice priredili su programe u čast prvog srpskog arhiepiskopa, tvorca zakonodavstva i prosvetitelja. Zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević prisustvovao je priredbama u OŠ „Dušan Jerković“ i vrtiću „Zeka“ gde je uručio i Svetosavsku nagradu vaspitačici Veri Bosiljčić.

Svetosavsku nagradu dobila je vaspitačica iz vrtića „Maslačak“ Vera Bosiljčić

„Povodom Savindana školske slave danas smo u vrtiću „Zeka“ uručili Svetosavsku nagradu Veri Bosiljčić. Ovo je jedan lep način da se odužimo onima koji se zalažu za unapređenje i kvalitetan rad u svojoj ustanovi. Predlog je došao iz redova zaposlenih, potvrdio ga je aktiv vaspitača, a Grad sa zadovoljstvom uručio zahvalnicu Veri i dodelio novčanu nagradu u visini od 50 hiljada dinara. Nadamo se da će ovo biti podstrek i drugim zaposlenima da se potrude da iskažu posebne rezultate kako bi bili predloženi za ovaj vid nagrade“ naveo je Stanisavljević.

Dobitnica Svetosavske nagrade Vera Bosiljčić, koja radi u vrtiću „Maslačak“ već 25 godina, istakla je da je dobijanjem nagrade veoma počastvovana i da sada ima još veći podstrek za dalji rad kako bi je opravdala. „Vaspitno obrazovni rad jeste naš prvi cilj, ali i zalaganje u svim drugim sferama, u saradnji sa roditeljima, lokalnim zajednicama“ rekla je Bosiljčić.

Dobitnici Svetosavke nagrade su i profesorka stručnih predmeta Umetničke škole Užice Biljana Ugren Kovačević i nastavnica istorije u Osnovnoj školi „Stari grad“ Vesna Lučić.