Top 3 lokacije za odličan noćni provod u Beogradu

Autor: Avokado.rs
15. Novembar 2021
Top 3 lokacije za odličan noćni provod u Beogradu

Planirate da posetite Beograd i raduje vas činjenica noćnog provoda koji je neizostavni deo njegove harizme. Provod u prestonici donosi jedinstven užitak nezaboravnih noći sa odličnom zabavom. Kako bi pružili sebi odličan provod, sigurno su vam potrebni saveti o tome kako izgeda noćni provod u Beogradu i koja mesta posetiti.

Beograd je jedan od najposećenijih gradova širom Evrope. Dugo godina privlači domaće i strane posetioce koji uživaju u znamenitostima i raznim atrakcijama koje ovaj grad nudi. Oni koji su u njemu uveliko pustili svoje korenje, znaju da Beograd, pored znamenitosti i duge istorije koja ga karakteriše, ima još mnogo toga da ponudi.

Smatra se da je srpska prestonica jedna od najboljih gradova kada se radi o noćnim izlascima i mesto najboljih provoda u Evropi. Bilo da se radi o kafani, klubu ili splavu, noćni provod je glavna “obaveza” mnogih koji bi svoj užitak i opuštanje potražili baš u društvu muzike, plesa, pića i prijatelja.

U nastavku sa vama delimo top 3 lokacije za noćni provod u Beogradu koje će doprineti doživljaju i pružiti nezaboravnu noć.

#1 Kafana – autentičan izgled i jedinstvena atmosfera

Crveno-beli karirani kafanski stolnjak i prostor ispunjen pozitivnom energijom – to su sigurno prve stvari na koje vas asocira kafana.

Kafana već duže vreme važi za jednu od najboljih lokacija za provod. Atmosfera koja odiše nekom posebnom energijom i doživljaj koji se ne zaboravlja. Kafane pamte i suze i smeh, rođendane, proslave, pa i raskide.

Vremena su se promenila pa kafane nisu kao što su nekada bile. Ranije se u kafanama najviše služila kafa, i smatralo se da je pripadala jednoj vrsti stereotipa gde su je samo muškarci posećivali, uglavnom da kroz piće i pesmu utole tugu i troše bogatstva.

Tradiconalna ili moderna kafana

Da ne zalazimo previše u istorijat i poreklo kafane, danas se mogu pronaći kafane koje odgovaraju svakoj, takoreći, duši. Postoje one koje dugo godina prate tradiciju i one koje su spojile tradiciju sa modernijom i novijom stranom sveta, poput poznate beogradske kafane Tarapana.

Kafana je odilčno mesto da proslavite lepe trenutke i da se opustite malo posle naporne radne nedelje. Nekima će poslužiti kao jedinstvena prilika da oprobaju svoja pevačka umeća i da zapevaju, a drugima da popiju koju čašicu domaće rakije i oslušnu zvuk tamburice.

Postoje kafane koje čuvaju autentični tradicionalni stil i sve u njima je u duhu tamburice, starogradske i narodne muzike i nekada laganije, ali jako prijatne atmosfere. Modernija kafana predstavlja koncept koji ima za ulogu da spoji kafanu i klub. Spoj starog i novog vremena, kafani daje posbnu draž i kao takva odgovara ljubiteljima noćnog provoda svih generacija.

Moderne kafane često su praćene nastupima poznatih muzičkih zvezda. Osim što će pevati svoje hitove, u njihov repertoar ubrajaju i pesme mnogih drugih umetnika, prateći nove muzičke trendove. Takođe, ovakav tip kafane je mesto na kome ćete doživeti pravi tradicionalni kafanski osećaj, a uz pomoć odlične rasvete osećaj će biti pomešan sa modernim doživljajem provoda.

#2 Splavovi – Meka i Medina Beograda

Nezaboravne žurke i neverovatan provod!

Kada se pomene noćni provod na splavovima često nas asocijacila odvede na letnje noći i čari noćnog provoda na reci. Isitna je, pozitivna atmosfera, poznati izvođači i didžejevi koji vrte popularne hitove domaće i strane muzike i blagi rečni povetarac koji upotpunjava doživljaj.

Pogled na beogradsku tvrđavu, koji se pruža sa splavova upotpuniće doživljaj noćnog provoda u čijim čarima uživaju podjednako i domaći i strani posetioci.

Razlika zimskih i letnjih splavova

Leti su mnogi splavovi otovreni, neki čak i potpuno otovreni kako bi doprineli čarima noćnog provoda. Odličan pogled na Kalemegdan i reku, zvezdano nebo i savršen prikaz beogradskog sjaja.

Zimske splavove karatkeriše zatvoren prostor sa ugrađenim grejačima. Pojedini spalvovi zimi omogućavaju pogled na begoradsku tvđavu postavljajući veilke prozore.

Beogradski splavovi važe kao simbol prestonice tokom toplijih dana, ali pružaju jednako dobru zabavu i tokom zimskh dana. Mnogi posetioci Beograd će nazvati turističkom blagodeti. Splavovi posetiocima koji žele da dožive Beograd i noćni provod u punom sjaju pružaju nezaboravne noći i provod koji će pamtiti dugo godina.

#3 Klub – noćni život, lude žurke

Beograd, metropola odličnog provoda.

Klubovi prestonice godinama pružaju idiličan doživljaj noćnog provoda koji se dugo pamti i prepričava. Klubovi su postali posebna predstava noćnog provoda, i sa sobom donose jedinstven duh modernog Beograda koji privlači i mlađe i nešto starije generacije.

Klubove karatketiše odlična atmosfera i tempo koji se prati sve do jutra. Pored domaćih posetioca, beogradske klubove posećuju mnogi strani turisti koji uživaju u burnoj atmosferi, odličnom muzičkom repertoaru i energiji koja drži sve do svitanja.

Beogradski klubovi opremljeni su savremenom opremom za ozvučenje kao i odličnom vrhunskom opremom za rasvetu, što dopinosi boljem i lepšem doživljaju i užitku. Veliki izbor muzičkih žanrova možete pronaći u raznim klubovima, bilo da se radi o domaćim ili stranim hitovima, PoP, Rock, House, itd. Veliki izbor beogradskih klubova čiji muzički reporetoar odgovara svačijem ukusu.

Beograd je grad koji ne spava i koji svoja vrata uvek drži otvorenim i spreman je za odličan noćni provod i pozitivnu energiju. Stoga, ukoliko se odlučite na beogradski noćni provod, budite spremni na jedinstvenu atmosferu do ranih jutranjih sati.

Izvori fotografija

Photo of People Doing Cheers · Free Stock Photo (pexels.com)

Crown Raising Hands during Performance · Free Stock Photo (pexels.com)

Serbia Belgrade Port – Free photo on Pixabay