Tribina „Nije lako kad si mlad”

Autor: biblioteka-uzice.rs
27. Maj 2024
Tribina „Nije lako kad si mlad”

Tribina o mentalnom zdravlju mladih, koja se realizuje pod sloganom „Nije lako kad si mlad” biće održana u utorak, 28. maja u sali Narodne biblioteke Užice u 13 časova. Cilj je da se utiče na promenu mišljenja većine mladih, da mentalno zdravlje nije samo odsustvo bolesti, već spremnost i sposobnost da se adekvatnom i blagovremenom reakcijom prevaziđu problemi u svakodnevnom životu.

Na tribini učestvuju maturant Luka Sekulić – predstavnik Kancelarije za mlade, Zvezdana Stevanović – specijalista dečje i adolescentne psihijatrije, Ivana Žunić – pedagog, Milka Pavlović – psiholog i Marko Mitrović – predstavnik UNICEF-a. Tribinu vodi Biljana Davidovski, bibliotekar savetnik Narodne biblioteke Užice.

Inače, tribina o mentalnom zdravlju mladih deo je projekta „Knjiga glavu čuva – Užička mreža malih besplatnih biblioteka”, odobrenog na ovogodišnjem Konkursu za programe u kulturi na teritoriji grada Užica 2024. godine, a realizuju ga u partnerstvu Udruženje „Kolektiv Užice” i Narodna biblioteka Užice.

Naslovna fotografija preuzeta sa www.biblioteka-uzice.rs