Tribina o kvalitetu vazduha u Užicu i uticaju na zdravlje ljudi

09. Mart 2020
Tribina o kvalitetu vazduha u Užicu i uticaju na zdravlje ljudi

Zeleni Savet Grada Užica u sredu, 11. marta u Velikoj sali Gradske kuće sa početkom u 18 časova organizuje javnu tribinu pod nazivom „Kvalitet vazduha u Užicu i uticaj na zdravlje ljudi“. Tokom tribine razgovaraće se o uticaju zagađenja vazduha na zdravlje ljudi, Planu kvaliteta vazduha Grada Užica i energetskoj efikasnosti kao meri za poboljšanje kvaliteta vazduha.

Na skupu će svoju doktorsku disertaciju na temu „Procena uticaja kvaliteta vazduha na pogoršanje alergijskog rinitisa i astme“ predstaviti dr. Gordana Kovačević, specijalista interne medicine, šef Odseka za alergologiju i kliničku imunologiju pri Internom odeljenju Opšte bolnice u Užicu. Plan kvaliteta vazduha Grada Užica za period od 2018.-2023.god. predstaviće Svetlana Drakul, rukovodilac Odeljenja za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, a o energetskoj efikasnosti kao meri za poboljšanje kvaliteta vazduha govoriće Vojo Đoković, energetski menadžer Grada Užica.

Zeleni savet poziva sugrađane da prisustvuju tribini i da kroz otvoren razgovor razmene informacije, iskustva i time zajednički doprinesu smanjenju zagađenja vazduha.