U Galeriji Kulturnog centra Zlatibor postavljena zbirka slika Biblioteke Ljubiša R. Đenić

Autor: TO Zlatibor
24. Novembar 2020
U Galeriji Kulturnog centra Zlatibor postavljena zbirka slika Biblioteke Ljubiša R. Đenić

Do kraja novembra u  Galeriji Kulturnog centra „Zlatibor“ biće izložena likovna dela iz umetničke zbirke Biblioteke „LJubiša R. Đenić“, iz Čajetine. U skladu sa merama predostrožnosti zbog širenja korona virusa, ova novembarska izložba nije imala klasično otvaranje. Zainteresovani posetioci mogu pogledati izložbu radnim danima od 10 do 17 časova, u grupama do 5 ljudi.


Cilj ove izložbe je prikazati deo zbirke koju biblioteka poseduje, kao reprezentativan primer bogatstva i kvaliteta likovnog opusa kojim se biblioteka ponosi.

U okviru izložbe prikazan je skup radova različitih umetnika, te se radovi razlikuju po izboru tehnike, motivima, tematici i pristupima, ali ipak čine smislenu celinu. Ono što ih sve vezuje u celinu i omogućuje njihovo zajedničko izlaganje, bez obzira da li je reč o nežnom akvarel pristupu ili ekspresivnoj uljanoj tehnici, na svim slikama su izraženi dinamičnost, kolorit širokog spektra, sklad kompozicije i valerska preciznost.

Među slikama se mogu primetiti dela značajnih slikarskih imena, kao što su: Olja Ivanjicki, Dragić Petrović Medoš, Obrad Jovanović, Božo Kovačević, zatim Radomir Vergović, Dragan Dimić, Dušan Starčević kao i  radovi mlađih umetnika poput Nikole Čuturila, a za realizaciju ove izložbe zaslužni su Biblioteka „LJubiša R. Đenić“, iz Čajetine i Turistička organizacija „Zlatibor“.

Foto–TO Zlatibor