Nije pregledano nijedno dete sa tegobama uzrokovanim požarom na deponiji Duboko

Autor: uzice.rs
11. Maj 2024
Nije pregledano nijedno dete sa tegobama uzrokovanim požarom na deponiji Duboko

“Želim da se ovim putem obratim svim mamama i tatama dece, počev od beba i male do dece školskog uzrasta i da im poručim da nema mesta za paniku. Sve ovo vreme otkada se dešava to što se dešava u našem okruženju radim i dežurala sam i večeras ću dežurati i niko, ali doslovce niko se nije javio sa tegobama koje su uzrokovane požarom na deponiji Duboko, niti direktno niti se požalio na telefon da su deca povraćala, dobila gušenje ili bilo šta drugo”, istakla je dr Novka Vukašinović načelnica Službe pedijatrije užičkog Doma zdravlja.

Ona je zamolila roditelje da kao što zovu za savet u vezi grčeva, temperature ili neke zdravstvene tegobe i sada slobodno pozovu ako imaju bilo kakvu sumnju da su tegobe njihove dece povezane sa ovom situacijom.

“Naša dežurna služba na raspolaganju im je 24 sata. Još jednom podvlačim do sada niko se nije javio i rekao da njegovo dete ima problem, koji je posledica dima koji se povremeno oseća u gradu. Molim ih da se za pravu stručnu, savetodavnu i lekarsku pomoć obrate našim službama ukoliko za time postoji potreba i da nikako ne podležu nepotrebnoj panici”, poručila je dr Vukašinović.

I dr Aleksandar Lazić direktor Zdravstvenog centra Užice pozvao je sugrađane Zdravstvenog centra, Opšte bolnice i Doma da veruju isključivo svojim lekarima i da se njima obrate ukoliko imaju bilo kakvu dilemu.

“Apelujem da se ne šire lažne informacije i ne unosi nemi i panika među građane i da se za sva pitanja ili zdravstvene tegobe koje građani, hronični pacijenti, roditelji dece imaju obrate dežurnim službama a to su Hitna pomoć, dežurna respiratorna amulanta, Služba pedijatrije, koje rade 24 časa ili jednostavno da se za prave savete i informacije obrate lekarima kojima veruju. Molimo ih da ne traže informacije na društvenim mrežama i drugim kanalima već isključivo kod svojih izabranih lekara, kojima već 20-30 godina unazad veruju”, zaključio je dr Lazić.

Naslovna fotografija—Slavica Panić- Nova.rs

Fotografije u testu preuzete sa www.uzice.rs