U užičkim školama obeležen Savindan i uručene zahvalnice grada Užica

Autor: uzice.rs
27. Januar 2023
U užičkim školama obeležen Savindan i uručene zahvalnice grada Užica

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević čestitala je svim učenicima, studentima i prosvetnim radnicima školsku slavu Savindan, tokom svečanosti u Užičkoj gimnaziji gde je uručila zahvalnicu grada Užica Slavici Veljović profesorki hemije.

Gradonačelnica je i ovom prilikom istakla da je stvaranje uslova za kvalitetno obrazovanje jedan od glavnih zadataka gradskog rukovodstva.

“U skladu sa tim u prethodnom periodu radili smo, sigurno nikada više, na unapređenju infrastrukture gradskih i seoskih škola. Želimo da naši učenici ali i prosvetni radnici imaju najbolje uslove za rad, svesni svih uspeha koje postižu i činjenice da je upravo u njihovim rukama razvoj našeg grada u budućnosti. Veoma smo ponosni na sve prosvetne radnike u našem gradu i sa velikim zadovoljstvom im danas i uručenjem zahvalnica i simboličnih novčanih nagrada ukazujemo poštovanje. U ime grada Užica čestitam svim dobitnicima ovog priznanja, uverena da je naša budućnost u sigurnim rukama”.


Zahvalnica grada Užica, koja se dodeljuje kao poseban oblik priznanja, za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju i unapređenju obrazovno-vaspitnog rada dodeljena je i Dragani Šimšić, profesorki srpskog jezika u Osnovnoj školi “Bogosav Janković” Kremna, Izdvojeno odeljenje Mokra Gora.

Svetosavska zahvalnica grada Užica i novčana nagrada od 50 hiljada dinara pripala je na osnovu predloga kolektiva Predškolske ustanove Užice i vaspitačici Gordani Janković.


Sečenjem slavskog kolača i priredbama učenika školska slava obeležena je u svim užičkim osnovnim i srednjim školama uz prisustvo predstavnika gradskog rukovodstva.

 

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs