U užičkim školama svečano obeležen Savindan

Autor: uzice.rs
27. Januar 2024
U užičkim školama svečano obeležen Savindan

Lomljenjem slavskog kolača i priredbama učenika obeležen je Savindan u užičkim osnovnim i srednjim školama. Svim prosvetnim radnicima i uenicima školsku slavu čestitala je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević je u Osnovnoj školi “Dušan Jerković”, gde je profesorki istorije Vesni Lijeskić uručila Svetosavsku zahvalnicu. Tradicionalno, priredbama u svim školama prisustvovali su i ostali predstavnici gradskog rukovodstva.

“Raduje me i što sam danas u ovoj školi u koju smo u prethodnom periodu uložili značajna sredstva. Rešili smo nekoliko dugogodišnjih problema poput krova i fasade, a u narednom periodu sigurna sam, naći ćemo način da konačno rešimo i problem fiskulturne sale”, istakla je gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević, podsetivši na ogromna ulaganja u objekte osnovnih škola u prethodnom periodu.

“Svi ste svedoci da smo u prethodnih par godina uradili zaista veliki posao kada su u pitanju objekti naših osnovnih škola i da se radovi trenutno izvode u „Prvoj osnovnoj školi kralja Petra drugog”. Više stotina miliona dinara opredelili smo zajedno sa resornim ministarstvima, a sve sa ciljem da naši učenici i njihovi nastavnici imaju što bolje uslove za rad.

 

Očekuje nas u toku ove godine i otvaranje Regionalnog trening centra u Krčagovu, što će biti dodatni korak napred u podizanju naših kapaciteta i kvaliteta nastave na još viši nivo.

 

Svesni smo da bez ulaganja u obrazovanje nema ni napretka. Zato ćemo zajedno sa državom koja u obrazovanje i nauku ulaže ogromna sredstva u ovom momentu i mi pružiti maksimalnu podršku vama koji znanje prenosite. Želimo dobre i obrazovane ljude, stručne kadrove, jer od njih zavisi dalji razvoj i budućnost ovog grada”, dodala je gradonačelnica.

Ona je profesorki istorije iz ove škole Vesni Lijeskić uručila Svetosavsku zahvalnicu, priznanje koje grad dodeljuje povodom Savindana.

“Počastvovana sam i srećna što sam dobila ovo priznanje koje samo po sebi ima težinu, hvala gradu ali i mom koletktivu koji me predložio. Lepo je dobiti ovakvu nagradu na kraju svog radnog veka”, rekla je pofesorka Lijeskić.

Svetosavsku zahvalnicu dobio je i Zvonislav Popović profesor mašinske grrupe predmeta u Tehničkoj školi Užice, a priznanje mu je uručio pomoćnik gradonačelnice Užica Predrag Gavović.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs