U znak podrške Časni krst obolelom sugrađaninu Nebojši Božiću

Autor: uzice.rs
19. Januar 2023
U znak podrške Časni krst obolelom sugrađaninu Nebojši Božiću

Tradicionalnim pozdravom “Hristos se javi!” pozdravila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević učesnike manifestacije, koja je povodom Bogojavljenja organizovana na Gradskoj plaži.

Prema njenim rečima, grad brine o zdravlju i bezbednosti svojih sugrađana, pa je zbog toga doneta odluka da se ne pliva ali da se Bogojavljenje i ove godine simbolično obeleži. Gradonačelnica je učesnicima ali i velikom broju Užičana koji su bili na Gradskoj plaži čestitala praznike i poželela da, kao i danas, hrabro i čineći dobra dela koračaju kroz život.

74 učesnika, među kojima i jedna dama simbolično su se pokvasili u vodi i doneli odluku da Bogojavljenski krst predaju Nebojši Božiću mladom Užičaninu koji se bori sa teškom bolešću.

Inače, najstariji učesnik ovogodišnje manifestacije je Goran Ivaniš, rođen 1970. godine, dok su najmlađi braća Basur Makar, Zahar i Lazar stari 10, 12 i 14 godina.

Manifestaciji je prethodila Litija od Crkve Svetog Đorđa do Gradske plaže, uz učešće velikog broja vernika.

Plivanje za Bogojavljenski krst po 13. put organizovalo je JP “Veliki park” uz pokroviteljstvo grada Užica, podršku Crvenog krsta Užice i uz blagoslov SPC.