Brže i bezbednije kroz kružni tok

15. Avgust 2017
Brže i bezbednije kroz kružni tok

Radovi na kružnom toku kod Vatrogasnog doma u Užicu čime će se ubrzati saobraćaj na samog ulasku u grad i bezbednost učesnika podići na viši nivo, zvanično će započeti u sredu, 16. avgusta.

 

Vrednost radova za koje je rok 75 dana izvode Putevi Užice ,a finansira JP Putevi Srbije sa oko 33 miliona dinara bez PDV-a.

Na kružnom toku kolovoz će biti širok od 8 do 12 metara, a pored centralnog ostrva prečnika oko 30 metara biće postavljeno i još šest manjih ostrva.

Radi lakšeg protoka vozila u periodu dok traju radovi biće uvedena nova semaforisana raskrsnica na ložioničkom mostu (za ulasku i izlasku iz grada), a biće postavljen i privremeni kružni tok između Javne garaže i Vatrogasnog doma, na mestu saobraćajnog ostrva koje je uklonjeno na inicijativu Inpektorata za saobraćaj.

U ulici Dimitrija Tucovića kod Gradske kuće biće ukinuta traka za skretanje u levo, na ukrštanju glavne ulice sa Obilićevom. Po rečima nadležnih iz JP Užice razvoj, skretanje u levo, biće omogućno iz trake za pravo.

Iz ovog preduzeća još ističu da se osim pešačkih prelaza u semaforisanim raskrsnicama, ukidaju i pešački prelazi u ulici Dimitrija Tucovića, od raskrsnice te ulice sa Obilićevom do raskrsnice glavne ulice sa ulicom Nikole Pašića.

Izmenjenom trasom, koja ide delom ulice Dimitrija Tucovića, kretaće se autobusi  11 linija javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Kod TC Pariz i preko puta, biće otvorena privremena autobuska stajališta za pojedine autobuske linije.