Udruženi vežbajmo za očuvanje zdravlja

31. Jul 2018
Udruženi vežbajmo za očuvanje zdravlja

Na Kraljevom trgu na Zlatiboru u sredu 1.avgusta od 18.00 časova biće održana manifestacija Trening dan – trenerski tim „Aktivnija Srbija“.

Program manifestacije Aktivnija Srbija počinje u 18 časova kada će manifestacija zvanično biti otvorena.  Savete o ishrani daće nutricionista Marija Prčić, dok će o značaju fizičke aktivnosti govoriti dr Vuk Stevanović

Programom je predviđen trening u trajanju od 45 minuta, a tokom cele manifestacije biće poligon za decu. Svi prisutni u prilici su da učestvuju u nagradnoj igri Fit pass, a najsrećniji će osvojiti besplatan mesec treniranja.

Projekat AS (Aktivnija Srbija) je osmišljen kao masovni javni trening na kom će sugrađani moći besplatno da vežbaju, a glavni cilj je da se prošire vidici po pitanju zdravijeg i sportskog načina života.

Inače, cilj projekta Aktivnija Srbija je podizanje svest građana Srbije o značaju fizicke aktivnosti, o tome koliko je ona važna za očuvanje zdravlja, i koliko, na kraju krajeva, doprinosi lepšem i zdravijem životu.

Treba istaći da su rezultati istraživanja koja su rađena u poslednjih nekoliko godina dala poražavajuće rezultate, čak 65 % građana Srbije se ne bavi nijednom fizičkom aktivnošću. Ovim istraživanjem su, pre svega, bili obuhvaćeni adolescenti kod kojih je, na žalost, sve više prisutna gojaznost, pa čak i dijabetes.

Građani Srbije zbog fizičke ne aktivnosti obolevaju od hroničnih oboljenja u većem procentu nego u zemljama regiona.

Zato Aktivnija Srbija ima jasan cilj : “Udružimo se, vežbajmo zajedno i pokrenimo sve one koji to nisu mogli sami!”