Užičani tradicionalno zainteresovani za plivanje za Časni krst

Autor: uzice.rs
17. Januar 2024
Užičani tradicionalno zainteresovani za plivanje za Časni krst

Plivanje za Časni krst u Užicu, na reci Đetinji, ove godine biće održano po 14. put, u petak 19.januara, na Bogojavljenje. Kako ističu organizatori, sve je spremno i do sada je prijavljeno 75 učesnika. Ovu tradicionalnu manifestaciju pod pokroviteljstvom grada i uz blagoslov SPC organizuje JP “Veliki park”.

Prema rečima Ratka Trmčića člana Gradskog veća, grad je pokrovitelj manifestacije koja za Užice ima veliki, naročito duhovni značaj. On je pozvao sugrađane da se uključe u što većem broju bilo kao učesnici ili publika, uz podsećanje da litija kreće u 9.30 časova ispred Crkve Svetog Đorđa.

Nenad Đokić direktor JP “Veliki park” istakao je da je ovo preduzeće potpuno spremno da uz tehničku podršku Crvenog krsta Užice organizuje manifestaciju.

“Prijave su otvorene do četvrtka 18. januara na klizalištu na Trgu partizana najkasnije do 11 časova. Prošle godine bilo je prijavljeno ukupno 74 učesnika, a do juče se prijavilo njih 75. Među prijavljenima je i jedna dama, koja je redovni učesnik ove manifestacije i pet maloletnih lica od kojih je najmlađi 2011. godište. Napomenuću da je za prijavu maloletnika neophodna saglasnost oba roditelja, odnosno staratelja. Naravno, kao i prethodnih godina na dan manifestacije obaviće se lekarski pregledi i sama manifestacija počeće u 10 časova na Gradskoj plaži, spuštanjem krsta u vodu od strane sveštenika užičke crkve”.

Kako su istakli organizatori i ove godine za sve učesnike obezbeđeni su pokloni SPC, a za onoga ko najbrže dopliva do Časnog krsta obezbeđen je i zlatnik, dar zlatare “Karat”.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs