Užičanka pobednica u Ivanjici

04. Januar 2018
Užičanka pobednica u Ivanjici

Tatjana Debeljački iz Užica sa pesmom ’’Bliskom’’, pobednica je 25. Konkursa za najlepšu ljubavnu pesmu, koji tradicionalno organizuje Dom kulture iz Ivanjice.

Drugoplasirana je pesma pod nazivom ’’Inicijali’’ autorke Branke Selaković iz Beograda, a pesma ’’La Storia Mija’’, autora Jaroslava Marka iz Zemuna, dobila je treću nagradu.

Selektor konkursa za najlepšu ljubavnu pesmu na kome je učestvovalo 115 autora iz Srbije, BIH, Crne Gore, Hrvatske, Japana, Makedonije i Bugarske, sa ukupno 350 pesama, bio je pesnik Milijan Despotović.

 

Naš Konkurs je postao za četvrt veka respektabilna književna manifestacija u Srbiji. Do sada je učestvovalo preko 5 000 pesnika sa 15 000 pesama. Izdali smo 25 zbornika ’’Žubori sa Moravice’’ i preko 30 knjiga nagrađenim pesnicima. Takođe smo ponosni što smo dokazali da i takozvane provincije mogu osmisliti i toliko dugo negovati vredne manifestacije poput ove. Ističemo da smo finansijski podsticani od lokalne samouprave a nekoliko puta sredstva je obezbedilo i Ministarstvo kulture. Mišljenja smo da ova naša manifestacija, baš zato što dolazi iz unutrašnjosti, treba da dobije stalnu finansijsku podršku resornog ministarstva.-kaže v.d. direktora Doma kulture, Milan Krunić.

Povodom 25 godina uspešnog postojanja ovog konkursa Dom kulture Ivanjica je izdao Antologiju ljubavnih pesama objavljenih u protklom periodu u zbornicima ’’Žubori sa Moravice’’.