“Užice okom umetnika”

23. Septembar 2020
“Užice okom umetnika”

Turizam kao privredna delatnost predstavlja jedan od strateških planova razvoja Grada Užica. Vizija razvoja naglašava da Užice kao grad sadašnjosti i budućnosti treba da pruža mogućnost prosperiteta i postane privlačan za život svim generacijama, istaknuto je u Muzejsko-turističkom kompleksu Šarganska osmica prilikom promocije turističkog spota “Užice okom umetnika”.

Glumac Vahidin Prelić koji je režiser, scenarista i učesnik u spotu je naglasio da poznajući i sarađujući sa užičkim umetnicima koji se pored njega pojavljuju u spotu svi su imali zajednički interes da Užice pokažu iznutra. Kroz spot želimo na naš način da privučemo ljude iz Srbije i čitavog sveta da dođu u Užice i da ga oni dožive.

Prvi promotivni spot Turističke organizacije grada Užica i produkcijeske kuće Inat nastao je iz ideje da se kroz prikaz umetnika promovišu i prirodne lepote našeg grada, kaže Danijela Đorđević Arsić, direktorka TO Užice.


Ona podseća da je početkom ove godine na Sajmu turizma u Beogradu potpisan protokol o saradnji sa Novim Sadom koji bi tokom čitave 2021. godine trebalo da bude Evropska prestonica kulture. U okviru tog protokola Užice će tokom održavanja različitih manifestacija predstaviti svoje institucije kulture i to je ključni razlog zašto je kampanja TO Užica upravo započeta iz ugla umetnika, naglasila je Đorđević Arsić.


Ističući da ekonomski razvoj treba da se ostvari uz očuvanje prirodnih,ljudskih i ostalih rersursa, kako bi narednim generacijama u nasledstvo ostavili grad čiji razvoj ne ugrožava životnu sredinu, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam Nada Jovičić je rekla da svi projekti koje grad sprovodi posebnu pažnju posvećuju zaštiti životne sredine i kvalitetnijem životu meštana.

Direktor fotografije spota “Užice okom umetnika” je Marko Kostić, muziku je radio DJ QB i Votchik. Od umetnika u spotu učestvuju: Vahidin Prelić, Aleksandar Dimitrijević, Sofija Bunardzić, Branko Kujundzić, Marijana Ćurčić. Produkciju je radila Andrijana Simović PR Inat. Spot je dostupan na You Tube kanalu Turističke organizacije Užice https://www.youtube.com/watch?v=eHJ4o0kKv0w.