Užičke službe zimskog održavanja spremne za prvi sneg

17. Novembar 2018
Užičke službe zimskog održavanja spremne za prvi sneg

Sezona zimskog održavnja puteva, po planu i programu, počinje prvog novembra i traje do 15. marta. Službe zimskog održavanja u Užicu su spremne, od 14.novembra počela su i noćna dežurstva pa ih sneg, kada god da padne, neće iznenaditi.

20181117_133206

Plan održavanja puteva i ulica tokom zime, grad Užice usvojio je krajem oktobra meseca. U odnosu na prethodnu godinu nema značajnijih promena osim što je u prvi prioritet održavanja dodata Dositejeva ulica.

U prvi, drugi i treći prioritet podeljeno je i gradsko i seosko pdručje. Što se seoskih puteva tiče, održavaju se putni pravci za Nikojeviće, Ravni, Ribaševinu, Gostinicu i Vrutke. Ukupna dužina putnih pravaca koju grad održava na svojoj teritoriji je oko 150 km.

JKP Niskogradnja  kao nosilac poslova zimskog održavanja, nabavilo je potrebne količine soli i rizle a nabavljeno je i 14 čistača snega koji će narednih dana biti podeljeni seoskim mesnim zajednicama. Nabavljene su i potrebne količine goriva koje će takođe biti isporučene seoskim mesnim zajednicama.

20181117_133137

U zimsko održavanje spada i čišćenje, od snega i leda, javnih površina i trotoara u šta je uključeno i JKP Bioktoš.

Takođe je završen i tender, ukoliko JKP Niskogradnja budu potrebni podizvođači, a nadzor i koordinaciju vrši JP „Užice razvoj“.