Užičke ustanove kulture uskoro u redovnom režimu rada

Autor: uzice.rs
22. April 2020
Užičke ustanove kulture uskoro u redovnom režimu rada

Ustanove kulture sa teritorije grada Užica postepeno se vraćaju u redovan režim rada. Članica Gradskog veća Grada Užica zadužena za društvene delatnosti Marija Trmčić Bogojević navodi da je preporuka Ministarstva kulture da se prvenstveno uspostave redovne aktivnosti u muzejima, galerijama, arhivima i bibliotekama.

„Naše ustanove kulture su i u prethodnom periodu bile aktivne, neke od njih nisu ni prekidale svoj rad, poput Istorijskog arhiva, Gradske galerije i Narodnog muzeja, osim što je kontakt sa korisnicima bio sveden na minimum.

Direktorka Narodne biblioteke Užice Dušica Murić navodi da će ova ustanova od petka početi sa pružanjem usluga sugrađanima, ali u malo izmenjenom režimu od redovnog: „Naši sugrađani će od sutra od 8,30 do 11,30 moći da na broj telefona 514 578 ili putem mejl adrese narodnabibliotekauzice@gmail.com dostave svoje podatke: ime, prezime, broj članske karte i publikacije koje žele da pozajme. Te publikacije će moći da preuzmu sutradan od 11,30 do 15 časova u holu biblioteke gde će biti postavljena dva pulta, jedan za dečije odeljenje i jedan za odeljenje za odrasle.“

Direktorka je navela da korisnici koji hoće da vrate knjige u biblioteku mogu to učiniti tako što će ih ostaviti u kutiju za to namenjenu, a koja će biti postavljena na ulazu u ovu ustanovu.

„Svi korisnici moraju poštovati mere predostrožnosti i koristiti zaštitne maske i rukavice, kao i propisano rastojanje od dva metra jedni od drugih“-navela je Murić uz napomenu da će u prostor biblioteke ulaziti po dvoje korisnika.