Vanredno u Priboju, Požegi i Arilju, voda nije za piće u Prijepolju

04. Jun 2017
Vanredno u Priboju, Požegi i Arilju, voda nije za piće u Prijepolju

Nevreme praćeno obilnim padavinama, koje je u četvrtak uveče zahvatilo veći deo Zlatiborskog okruga u Priboju je pričinilo ogromne štete na putnoj infrastrukturi u ruralnom delu opštine, zbog čega je u petak ujutru proglašena vanredna sutucija.

U Štabu za vanredne situacije Priboja kažu da je šteta pričinjena na infrastrukturi u dve trećine opštine i da je najteža situacija u selu Sastavci, gde su nabujala Sutjeska i Kasidolski potok, odneli dva mosta.  Mrdović je rekao da je regionalni put Priboj – Pljevlja, u mestu Sastavci, zahvaljujući preduzeću “Putevi Užice”, privremeno osposobljen, kao i put Priboj – Kasidol.

Štab za vanredne situacije opštine Požega proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine, a vanredna situacija je i u devet mesnih zajednica opštine Arilje.

Zamenik predsednika opštine Požega Vladan Kovačević izjavio je da su u nevremenu koje je u četvrtak kasno popodne počelo, najviše bili zahvaćeni istočni i zapadni delovi opštine, konkretno sela Zdravčići, Vranjani, Godovik, Rečice i Rasna, gde su bujični potoci naneli veliku štetu na infrastrukturi.

Vanredna situacija proglašena je i u devet mesnih zajednica opštine Arilje, a najteže je u mesnoj zajednici Kruščica, Grivska, Severovo, Radobuđa, Vigošte, Bogojevići, Latvica, Dobrače i Trešnjevica.

Vanredna situacija se proglašava zbog uništavanja vodovodne mreže i rezervoara za pijaću vodu u pojedinim zaseocima, pojave klizišta, neprohodnosti opštinskih i zaseočkih puteva što je uzrokovalo odsečenost od ostalih delova opštine – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

Posledice nevremena evidentne su i u Prijepolju gde je u pojedinim delovima opštine naneta velika šteta na povrtarskim i zasadima malina.

Od jutros, 4. juna meštani Prijepolja koji koriste vodu iz gradskog vodovoda upozoreni su da voda nije za piće, zbog velike zamućenosti na izvoru. Iz javnog komunalnog preduzeća “Lim” obaveštavaju građane da se voda može koristiti samo za tehničke svrhe.