Za sada bez većih problema zbog snežnih padavina

Autor: uzice.rs
10. Januar 2022
Za sada bez većih problema zbog snežnih padavina

Nove snežne padavine nisu uzrokovale veće probleme u gradu. Zimsko održavanje odvija se po usvojenom planu i prema očekivanjima u toku dana biće očišćeni i svi putni pravci u visokim zonama. Kako je istakao Srđan Nedeljković član Gradskog veća za javna preduzeća u koordinaciji sa nadležnim službama radi se od ranih jutarnjih sati na raščišćavanju snega sa saobraćajnica ali i ostalih javnih površina.

“Zimsko održavanje ulica i puteva na prostoru grada kao i u prigradskim mesnim zajednicama odvija se po planu i programu koje je usvojilo Gradsko veće. Zbog najavljenog narandžastog meteroalarma i velikih padavina koje su nas zadesile u jutarnjim časovima, mokrog snega i ledene kiše JKP “Niskogradnja” pojačala je mehanizaciju, ne terenu se nalaze četiri kamiona sa raonicima i podasipačima, dva traktora i dva grejdera. Očekujemo da se tokom današnjeg dana stabilizuje vreme i da dođe do boljeg i kvalitetnijeg protoka saobraćaja. JKP “Bioktoš” u visokim zonama ima probleme sa iznošenjem smeća sa domaćinstivma koje imaju kante, ali i to će u narednim satima biti stabilizovano. Grejanje je na zavidnom nivou i tu nema nikakvih problema”.

Nikola Maksimović direktor JP “Užice razvoj”, preduzeća koje je nadležno za koordinaciju i nadzor dodaje da će u toku dana biti angažovan grejder koji će čistiti sneg u visokim zonama.

“Plan je da  u toku dana očistimo većinu putnih pravaca u gradu, a u dogovoru sa gradskim rukovodstvom  deo mehanizacije ćemo poslati u seoske mesne zajednice. U toku jutra bilo je problema sa gradskim i prigradskim prevozom. Neki od polazaka nisu realizovani, jer je bilo problema na linijama prema Jelovoj gori, Pori, Turici i Zlakusi”.

Maksimović dodaje da JKP “Bioktoš” vrši posipanje javnih površina i trotoara.

“U koordinaciji sa seoskim mesnim zajednicama, isporučili smo potrebnu količinu goriva, podelili smo 16 raonika, izvršićemo i dodatnu isporuku goriva gde je to potrebno. Pokušaćemo da obezbedimo nesmetani prolaz gradskog i prigradskog prevoza do svih lokacija gde se on kreće, prema Kovid bolnici, Zdravstvenom centru i svim javnim ustanovama kako bi sve funkcionisalo”.

Kako se u toku noći i narednih dana očekuju niske temperature, građanima je upućen apel da više koriste javni prevoz i da se ne uključuju u saobraćaj bez zimske opreme. Sa druge strane i pešaci moraju biti maksimalno oprezni pri kretanju na trotoraima i drugim javnim površinama, a nadležne službe trudiće se da vrše dodatna čišćenja.

Kako navode nadležni, ako bude potrebe biće angažovana i dodatna privatna lica koja će vršiti čišćenje na mestima gde je to neophodno.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs.