Za srećnije detinjstvo najmlađih u Novoj Varoši

19. Maj 2018
Za srećnije detinjstvo najmlađih u Novoj Varoši

Igralište „Za srećnije detinjstvo“ na donjem platou Trga vojvode Petra Bojovića u Novoj Varoši otvoreno je na radost dece iz ove opštine i njihovih roditelja. Za njegovu izgradnju iz lokalnog budžeta izdvojeno je 4,5 miliona dinara.

NV 5

Igralište površine 200 kvadrata ograđeno je i presvučeno gumiranom zaštitnom podlogom. Ima devet sprava za igranje dece uzrasta do 12 godina (penjalice, klackalice, ljuljaške), kao i klupe za odmor i predah mališana i starijih. Radove je izvela firma Maraton LDN, koja je za potrebe projekta obezbedila atest o ispravnosti i sertifikat o bezbednosti.

NV 3

Igralište za decu urađeno je po najvišim bezbednosnim standardima. Biće osvetljeno i 24 časa dnevno pokriveno video nadzorom za koji je opremu vrednu 1.200 dolara donirao naš zamljak Ratomir Pešterac, vlasnik firme Videosec, istakao je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš, prilikom otvaranja.

On je najavio da će u drugoj fazi radova, biti uređen i plato površine 650 kvadrata oko igrališta, dodajući da će radovi vredni 1,8 miliona dinara biti završeni do kraja juna ove godine.

NV 2

Podsećamo, Gradski trg u Novoj Varoši  izgrađen je 1993.godine, a malobrojne sprave za igru najmlađih, na gornjem delu trga postavljene su pre desetak godina.