Zabelele se staze na Torniku

22. Decembar 2016
Zabelele se staze na Torniku

Sunčano vreme, prijatna temperatura i 30 centimetara veštačkim snegom utabanih staza dočekale su skijaše na zvaničnom otvaranju ski sezone na Torniku. Prva dva dana uživanje na stazama Tornik i Čigota je besplatno, a u subotu i nedelju popust od 70 odsto na dnevne i poludnevne ski karte.

Mariju Trmčić, alpsku skijašicu učesnicu Zimskih olimpijada 2006. u Torinu i 2010. Vankuveru obradovao je početak sezone na Torniku. Kaže da je i pre dva dana ovde skijala a to će činiti i tokom cele zime zbog odličnih staza koje privlače sve više ljubitelja zimskih sportova.

Zbog ranijeg početka sezone u Skijalištima Srbije su nadaju uspešnijoj od prošlogodišnje, očekuje Dejan Ćika, direktor Skijališta Srbije. On ističe da je prošle godine sezona trajala mesec i po dana kada se stazama na Torniku spustilo ukupno 16 000 skijaša koji su napravili 165 000 prolaza žičarom.

Prvi ovosezonski sneg omogućiće skijanje na svih devet kilometara staza, a ljubiteljima adrenalinskih sadržaja na Torniku je na raspolaganju šestosedna žičara, pokretne trake, bob na šinama i tjubing staza, navodi Ćika.


Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina kaže da su za doček Nove godine na Zlatiboru prodati gotovo svi aranžmani i da se zbog bogatog programa očekuje rekordnih 30 000 gostiju tokom nastupajućih praznika. On podseća da će goste i posetioce Zlatibora na Kraljevom trgu za doček zabavljati Haris Džinović, 1. i 2. januara Riblja čorba, odnosno Željko Joksimović.

Đurić veruje da će nastupajuća zimska sezona na Zlatiboru trajati 50 dana, ističući da hotelijeri na ruku ide što je u januaru školski raspust u Crnoj Gori i Republici Srpskoj, a u februaru u Srbiji.

Dnevna cena ski pasa tokom sezone na Torniku je 1.900 dinara.

Podsećamo, Ski centar „Tornik” nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490m i udaljen je 9 km od turističkog centra Zlatibor. Ukupan kapacitet skijališta je oko 5.400 skijaša na sat. Ski centar Tornik opremljen je sa šestosednom žičarom, kapaciteta 3.000 skijaša na sat, dva ski lifta tipa ”sidro”, ukupnog kapaciteta 2.400 skijaša na sat. Četiri staze, Čigota, Tornik, Ribnica i Zmajevac pokrivene su sistemom za veštačko osnežavanje, tako da ovaj ski centar više ne zavisi od vremenskih uslova.