Zahvalnica za posvećenost u radu sa decom na afirmaciji književnog jezika i kazivanja poezije

18. Maj 2021
Zahvalnica za posvećenost u radu sa decom na afirmaciji književnog jezika i kazivanja poezije

Povodom jubilarne 50. Smotre recitatora, Gradski kulturni centar dodelio je mr Ljubici Aničić, učiteljici u OŠ ”Slobodan Sekulić” zahvalnicu za posvećenost u radu sa decom na afirmaciji književnog jezika i kazivanja poezije. Ona se tim povodom zahvalila Gradskom kulturnom centru i stručnom žiriju na dodeljenom priznanju i istakla da je ”izuzetno ponosna na sve moje učenike, Lenku i Taru – drugake i Matiju, Unu, Đinu i Lanu -šestake, koji su se i ove godine, uprkos pandemiji koja vlada, ozbiljno pripremili i sa velikim žarom učestvovali na ovom takmičenju.

DCIM100GOPROGOPR0353.JPG

 

Od samog početka, odabira pesme i analize, pa do prevazilaženja treme pred nastup, bila sam mojim učenicima podrška. Volim i poštujem decu i rad sa njima. Pružam im šansu da se oprobaju, a ja ih usmeravam, bodrim i motivišem na tom putu. Smatram da je najveći uspeh prosvetnog radnika kada iz deteta izvuče maksimum sposobnosti, znanja i kvaliteta i kada u njima otkrije skriveni talenat.

Kako bi talenat mogao da se unapredi i razvija, znamo da je potrebno mnogo rada i truda. Tada je važno biti uz dete, pružati mu podršku i podsticaj, pohvaliti svaki napredak, ceniti naporan rad i uložen trud, kako bi bili motivisani u bilo kojoj oblasti, za matematiku, crtanje, muziku ili recitovanje. To nikako ne sme biti opterećujuće za dete. Sa zadovoljstvom treba da rade ono u čemu su dobri, što često dovodi do izvanrednih postignuća u određenim oblastima.

Mesto gde deca mogu da iskažu svoja najtananija osećanja, neguju svoj jezik i lepotu govora je upravo takmičenje u recitovanju. Jer, deca vole lepe stvari. Dugogodišnja Smotra recitatora “Pesniče naroda mog” je izuzetno značajna za kulturu, očuvanje tradicije i identiteta našeg naroda, uverene je mr Ljubica Aničić, nagrađena učiteljica.