Zamena dotrajalih ploča na Gradskom trgu

02. Maj 2022
Zamena dotrajalih ploča na Gradskom trgu

U okviru redovnog održavanja gradskih površina obloženih kamenim i betonskim pločama u toku su radovi na Gradskom trgu. Radovi se izvode po nalogu Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj, jer je uočeno da su neke ploče polomljene, rasklimane ili nedostaju, ali i na osnovu sugestija građana.

 

Do sada su izvršeni radovi na zameni ploča na pešačkoj stazi od glavne ulice sa donje strane do gornjeg dela prema „Narodnom pozorištu“, a u toku su radovi na centralnom delu Gradskog trga, koji je u skladu sa izvođenjem radova i propisno obeležen. Ukoliko vremenski uslovi budu povoljni radovi će biti završeni do 15. maja.

Zamena, popravka i ugradnja polomljenh ploča na Gradskom trgu predstavlja deo redovne delatnosti ovog javnog preduzeća, a u cilju funkcionalne pešačke infrastrukture Užica. Sa istim ciljem nedavno su završeni radovi na uređenju pešačke staze kod „OŠ Nada Matić”.

Završeni su i radovi na postavljanju zaštitne ograde na kružnom toku kod „Narodnog muzeja“.

U toku ovogodišnje građevinske sezone biće uređeno još nekoliko javnih površina, a radiće se i na zameni dotrajalog mobilijara.