Na vakcinaciju samo ko je dobio poziv

iconZdravlje

Autor : bizlife.rs

January 26, 2021

Od danas  će na svim punktovima za vakcinaciju moći da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije. Odluka je doneta  zbog toga što se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali.

“Termin za vakcinciju građani će dobiti nakon prijave na portalu euprave ili pozivom kontakt centra. Nema nikakve potrebe, niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin, jer će svi građani dobiti vakcinu u skladu sa planom prioritizacije”, saopštava Vlada.

“Molimo građane da poštuju procedure prijave i same vakcinacije,  jer je to najbolji način da svoju vakcinu dobiju svi, po utvrđenim prioritetima.  Zbog toga Vlada Srbije još jednom poziva sve građane da dolaze na vakcinaciju isključivo u terminu kada im je ona i zakazana”, navodi se u saopštenju.

Iskazivanje interesovanja za vakcinaciju, nakon čega ćete u bliskoj budućnosti dobiti vreme i mesto vakcinacije, traje nekoliko minuta i veoma je jednostavno. Svi građani to mogu učiniti preko internet  stranice euprave. Ukoliko osoba zainteresovana za vakcinaciju ne poseduje računar, može se prijaviti i telefonski, putem kontakt centra na broj telefona 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 časova, navedeno je u saopštenju.