Zdravstvene kartice čekaju osiguranike

01. Avgust 2017
Zdravstvene kartice čekaju osiguranike

Kartice zdravstvenog osiguranja, za koje su osiguranici sa područja Zlatiborskog okruga predali do kraja aprila 2017. godine su urađene i spremne preuzimanje. Do 1. avgusta oko 7% osiguranika sa područja ove filijale nije preuzelo zdravstvene isprave, a nadležni očekuju da će ovaj posao završiti do kraja meseca.

Iz sedišta Filijale za Zlatiborski okrug Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u Užicu osiguranike pozivaju da kartice zdravstvenog osiguranja preuzmu u matičnim filijalama ili ispostavama u vremenu od 7,30 do 15,30, u Užicu od 7,30 do 19 časova.

RFZO 2

Prilikom preuzimanja neophodno je da građani kod sebe imaju važeću ličnu kartu ili staru (papirnatu) zdravstvenu knjižicu.

Inače, u Filijali RFZO zdravstveno je osigurano oko 280 000 stanovnika iz Užica, Arilja, Požege, Kosjerića, Priboja, Prijepolja, Nove Varoši, Čajetine i Sjenice.

Podsećamo, da je direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Verica Lazić juče istakla da se svi osiguranici čije zdravstvene kartice imaju tehničku grešku mogu obratiti ispostavi ili filijali, podneseći zahtev i da će bez nadoknade dobiti novu karticu.