“Živa vatra” za porodilište

25. Jul 2016
“Živa vatra” za porodilište

Prvi UŽICE BABY FEST, čiji cilj je unepređenje odeljenja ginekologije i porodilišta Opšte bolnice u Užicu biće održan sutra od 20 časova u Klubu GKC-a. Humanitarni koncert je inicirao užički bend Živa vatra, a učestvovaće i Ansambl užički tamburaši, Saša Kocić Koce, Nikola Nikolić, Aleksandra Đerić, Saša Kuzeljević, Božana Petrovć uz pratnju ansambla Trag i Shock banane. 

 

Osim klasične kupovine ulaznica po ceni od 300 dinara zainteresovani mogu kupiti i doneti jastuke, posteljine ili dušeke u Gradski kulturni centar do početka koncerta a za uzvrat će dobiti karte za festival.

Kupovinom jastuka dobijaju se 3 karte, kupovinom posteljine 5 karata a kupovinom dušeka 25 karata.

Drugi cilj festivala je opremanje odeljenja ginekologije i porodilišta klima uređajima, pa je potrebno skupiti i određena novčana sredstva.

Inače, Odeljenje ginekologije ima 80 ležajeva a porodilište 40.

Na odeljenju je zaposleno 15 lekara, od čega 14 specijalista ginekologa i jedan lekar na specijalizaciji, od toga jedan magistar i jedan doktor nauka. Uz to, u odeljenju radi 56 medicinskih sestara, i jedan molekularni biolog-genetičar. http://www.zcue.rs/sr/aku%C5%A1erstvo-i-ginekologija