”Zlatibor planina bogova”

Autor: cajetina.org.rs
28. Septembar 2023
”Zlatibor planina bogova”

Premijera filma ”Zlatibor planina bogova” održaće se u Kulturnom centru Zlatibor, četvrtak 28.09. u 19 časova. Ulaz je slobodan.

Sti Grupa je uradila film a povod je, prema rečima producenta Olivera Paunovića, 130 godina turizma na zlatnoj planini. „Zlatibor, planina Bogova”, je naslov novog dokumentarca niške produkcije, a u njemu je prikazana ova planina izuzetne lepote, prijatne klime, prostranih proplanaka, bujnih pašnjaka, vodom bogatih planinskih potoka.

Film prati priču nastalu po tekstovima Milisava R. Đenića i Snežane Đenić, a kroz film nas kao narator vodi jedan od najpopularnijih savremenih srpskih glumaca Nebojša Dugalić. Produkcionu ekipu tradicionalno predvode Oliver Paunović, producent i Vladimir Ristić, reditelj filma. Lepote zlatne planine okom kamere beleži Bojan Jovanović. Inicijator i idejni tvorac ovog projekta je Turistička organizacija Zlatibor.

Pravi turizam se rodio tek kada je na Zlatibor došla jedna krunisana glava, kralj Srbije, Aleksandar Obrenović. Bio je dovoljan samo jedan avgustovski dan i jedan piknik na livadi pored izvora Kulaševca, da se ovde počnu graditi letnjikovci i vile, navodi se na sajtu Turističke organizacije Zlatibor.