Na Zlatiboru popunjeni svi smeštajni kapaciteti

Autor: Slavica Panić
13. Februar 2021
Na Zlatiboru popunjeni svi smeštajni kapaciteti

Na Zlatibor je pristiglo čak 30.000 gostiju koji će praznike provesti na ovoj planini. Svi smeštajni kapaciteti su popunjeni, mesta u hotelima nema a u privatnom smeštaju teško je pronaći slobodan krevet.

Kako  kaže direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimira Živanovića, popunjenost kapaciteta u hotelima, kao i registrovanom privatnom smeštaju je 100%.

„Na Zlatiboru je trenutno 30.000 gostiju, kapaciteti su popunjeni pa ako neko i odluči da krene put Zlatibora, savet je da prvo obezbedi smeštaj jer prema našoj evidenciji slobodnih mesta više nema. Moguće je da se u neregistrovanom privatnom smeštaju i može naći neki krevet ali mi takvim podacima ne raspolažemo. Svi hoteli su krcati, bez ijedne slobodne sobe. U svim hotelima se poštuju važeće mere zaštite“, kaže Živanović.

Snega ima na Torniku i Obudojevici zahvaljujući topovima za veštačko osnežavanje.  Očekuje se da će čekanja za vožnji gondolom biti višesatna ukoliko temperatura poraste bar za nekoliko stepeni. Skoro da i nema onih koji su od otvaranja gondole došli na Zlatibor a da su propustili vožnju najdužom žičarom na svetu koja je za prvih mesec gana prevezla čak 30.000 putnika.