Zlatibor produbljuje saradnju sa Republikom Srpskom

23. Septembar 2018
Zlatibor produbljuje saradnju sa Republikom Srpskom

Zlatibor  već godinama ima dobru saradnju sa Republikom Srpskom u svim  oblastima, a naročito na polju turizma. Sve više turista sa one strane  Drine dolazi na ovu planinu. Iz tog razloga, u četvrtak 20. septembra   je u Višegradu potpisan  protokol o saradnji  između Turističke  organizacije Zlatibor i Ministarstva trgovine i turizma Republike  Srpske.

Potpisisvanje protokola

Zlatibor predstavlja turistički brend celog regiona, i to u svim  oblastima koje ova planina nudi, rekao je Predrag Gluhaković, ministar  turizma u Vladi Republike Srpske, i dodao da ova zemlja želi da sa 
Zlatiborom ima još kvalitetniju i čvršću saradnju. Gluhaković navodi da  je ovo zasluga svih turističkih radnika i da im je želja da se sva  pozitivna iskustva sa Zlatibora prenesu u Republiku Srpsku, a i obratno. Ministar je naglasio da ga raduje što će gosti iz Republike Srpske moći  da borave po povoljnijim uslovima na Zlatiboru.

Arsen Djuric
Arsen Đurić je rekao da je cilj potpisivanja protokola upravo stvaranje  regionalnog turističkog proizvoda, zajednički nastupi na inostranim  sajmovima i promocija na dalekim turističkim tržištima. Istakao je da 
Turistička organizacija Zlatibor već tradicionalno ima odličnu saradnju  sa Ministarstvom turizma Vlade Republike Srpske, kao i sa svim  turističkim organizacijama. Kao primer je naveo dobru saradnju između  Višegrada i Zlatibora, koji se ogleda u tome da se za goste sa Zlatibora  svakodnevno organizuju izleti do Andrićgrada i starog mosta Mehmed –  paše Sokolovića.

Takođe će se zajedničkim planskim aktivnostima obezbediti  marketniški  nastup, medijsko predstavljanje i propagiranje turističke destinacije   Zlatibor  na teritoriji Republike Srpske,  kao i privrednih  i  turističkih vrednosti  Republike Srpske na području Zlatibora i opštine  Čajetine.