Zlatibor za ruske turiste

28. Mart 2016
Zlatibor za ruske turiste

Turistička organizacija „Zlatibor“ i predstavnici hotela koji su od 23. do 26. marta učestvovali na Međunarodnom sajmu turzima u Moskvi dogovorili su nekoliko konkretnih aranžmana koji će se naći u ponudi turističkih agencija iz Rusije, čime je napravljen još jedan veliki proboj na ovo tržište.

Osim sajamskog nastupa, Turistička organizacija Zlatibor je u ambasadi Republike Srbije u Moskvi organizovala i promociju turističkih i privrednih  potencijala. Promociji je prisustvovalo preko 120 predstavnika turističkih agencija, novinara, zdravstvenih radnika i privrednika iz Ruske Federacije sa kojima su razgovarali Arsen Đurić, direktor TO „Zlatibor“, Vojislav Janjić, direktor hotela „Palisad“, Željko Stakić, direktor SB „Čigota“, Željko Martinović, direktor hotela „Idila“ i Vladimir Sekulić, direktor konačišta „Braća Sekulić“.

Prisutnima su predstavljeni i budući razvojni projekti Zlatibora, ali i Specijalna bolnica „Čigota“ sa namenskim programom za ruske turiste i kompanije. Prisutni posetioci imali su priliku i da degustiraju  proizvode  kompanije „Zlatiborac“ koja od 2011. godine uspešno posluje na ruskom tržištu i druge gastronomske specijalitete zlatiborskog kraja.

Prisutni su mogli  i da uživaju u modnoj reviji „Sirogojno kompani“ koja je i na ruskom tržištu poznata po vunenim ručno rađenim džemperima.

Inače, na Međunarodnom sajmu turizma u Moskvi „MITT 2016“ učesvovalo je oko 1 500 kompanija iz 180 zemalja sveta.

Ovakva promocija na sajmu u Moskvi značajna je jer je uopšte Srbija sve atraktivnije tržište, a Zlatibor kao vodeća turistička destinacija u našoj zemlji godinama unazad ima šta da ponudi ruskim turistima.

Treća istaći da je i zamenik direktora Federalne agencije za turizam Sergej Kornejev pozvao  srpske organizatore putovanja da svojim ponudama za odmor u Srbiji popune prazninu koja je nastala zatvaranjem turskog i egipatskog tržišta. On je naglasio da dve trećine turoperatora iz Sankt Petersburga trenutno traže nove destinacije za svoje turiste koji su do skoro putovali u skandinavske zemlje.