Zvanično otvorena skijaška sezona na Torniku

25. Decembar 2021
Zvanično otvorena skijaška sezona na Torniku

Nakon poklon dana, sa besplatnim korišćenjem sadržaja u ski-centru Tornik, kao glavnom skijalištu zapadne Srbije, na Zlatiboru, danas je u prisustvu medija i drugih zvanica, zvanično otvorena zimska ski-sezona . Ceo ovaj vikend biće u znaku pogodnosti za skijaše. JP ”Skijališta Srbije” omogućilo je prvog dana ”ski-openinga” (u petak) besplatno
skijanje u ski-centru, a danas i sutra biće odobravani popusti od 30 odsto na cene ski-karata.

To je svakako doprinelo da dođe veliki broj ljubitelja uživanja na snegu, tako da na parkiralištima oko ulaza u ski-centar nije bilo lako naći slobodno mesto za vozilo. Uz rad svih ski-staza na kojima je oko 30 centimetara utabanog snega, veliko interesovanje posetilaca, prevoz na staze šestosednom žičarom i ski-liftom omogućen je uz poštovanje propisanih epidemioloških mera i ide u prilog očekivanjima da je pred ski-centrom i Zlatiborom uopšte jedna dobra zimska sezona.

Zaista smo zadovoljni interesovanjem na početku ove skijaške sezone. Trenutno na stazama ima oko 1.000 skijaša. Veliko interesovanje bilo je i tokom pretprodaje ski-karata – rekla je novinarima Ana Jovanović iz ”Skijališta Srbije” zvanično najavljujući početak nove sezone na Torniku.


Kako je izjavila, ovde sezonu prvi put otvaraju punim kapacitetom skijališta. – Sve staze su u funkciji: Zmajevac, Tornik, Čigota, Stankova ravan, kao i ski-putevi. Ski-pas je tokom ski-openinga jeftiniji za 30 odsto, dok je u periodu pretprodaje, koji je trajao mesec dana, važio popust od 15 i 10 odsto. Do kraja sezone važiće popust od pet odsto putem veb-šopa ”Skijališta Srbije”, a tokom zime imaćemo određene termine kada ćemo odobravati dodatne popuste, dodajući da su, pored skijanja, kao dodatni sadržaji ovde zastupljeni panoramska vožnja žičarom, bob na šinama, kao i poligoni za decu i skijaše početnike. Što se tiče epidemioloških mera, one su i ovde na snazi: skijaši su obavezni da nose skijaške marame (bandane) i zaštitne maske, da se pridržavaju socijalne distance (rastojanja od metar i po i dva metra), dok je na šestosednoj žičari smanjen broj ljudi koji se prevozi i radno vreme će
biti svakim danom od 9 do 16 časova.

U Ski-centru ”Tornik”, do čijeg vrha se od januara ove godine može doći i u kabini zlatiborske ”Gold gondole”, uživa se u zimskim čarolijama na nadmorskoj visini od oko 1.400 metara (vrh Tornik je na 1.496 m), a sistem za veštačko osnežavanje omogućava da dobro pripremljene staze izdrže i kada  temperatura značajnije ode u plus.

Fotografije—Turistička organizacija Zlatibor