Do 16. novembra otvoren javni poziv za sufinansiranje vantelesne oplodnje

Autor: uzice.rs
05. Novembar 2020
Do 16. novembra otvoren javni poziv za sufinansiranje vantelesne oplodnje

Grad Užice je raspisao drugi javni poziv za sufinansiranje troškova vantelesne oplodnje  u  2020. godini,  za šest parova, u neto iznosu od  200 hiljada dinara po paru. Pravo učešća imaju svi zainteresovani parovi sa  prebivalištem na teritoriji grada Užica, najmanje dve godine neprekidno pre datuma objavljivanja javnog poziva. Sredstva na ime sufinansiranja troškova vantelesne oplodnje mogu se dodeliti istom paru samo jednom.

Izuzetno, sredstva se mogu dodeliti paru koji je već koristio finansijsku podršku grada za postupak vantelesne oplodnje, ukoliko se na javni poziv grada za sufinansiranje troškova postupka vantelesne oplodnje nije prijavio broj parova predviđen pozivom.

U slučaju da se na javni poziv grada za sufinansiranje troškova postupka vantelesne oplodnje, nije prijavio broj parova predviđen pozivom, Komisija može predložiti da se sredstva za sufinasiranje  troškova vantelesne oplodnje, odobre paru  posle rođenja prvog deteta, ukoliko je za rođenje narednog deteta potrebna biomedicinski potpomognuta oplodnja.

Dodela sredstava vršiće se na osnovu godina starosti partnerke  i visine prihoda podnosilaca prijave.

Prijave se podnose preko pisarnice gradske uprave zaključno sa  16.novembrom tekuće  godine.

Detaljne smernice dostupne su OVDE

 

Tekst je nastao u okviru projekta „Ulaganje u decu- višestruka lična i društvena investicija“ koji je sufinansiran budžetskim sredstvima.  Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove grada Užica.