60 žena učestvovaće u realizaciji projekta “Lokalni mehanizmi za razvoj ženskog preduzetništva”

Autor: uzice.rs
23. Oktobar 2022
60 žena učestvovaće u realizaciji projekta “Lokalni mehanizmi za razvoj ženskog preduzetništva”

U okviru programa “Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti” koji realizuje Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije uz podršku Agencije UN Women Savet za rodnu ravnopravnost grada Užica realizovaće projekat “Lokalni mehanizmi za razvoj ženskog preduzetništva”. Taj projekat, kako je istakla pomoćnica gradonačelnice Mirjana Radivojčević, obuhvatiće 60 žena preduzetnica iz gradskih i seoskih sredina sa ciljem povećanja ekonomske jednakosti između muškaraca i žena u gradu Užicu.

“Očekuje se nakon realizacije svih projektnih aktivnosti unapređeno znanje žena preduzetnica o značaju udruživanja, dostupnim fondovima za unapređenje biznisa, lokalnim politikama za razvoj preduzetništva, zajedničkom nastupu na tržištu realizacijom edukativnih radionica i sastanaka. Žene obuhvaćene projektnim aktivnostima će dobiti neophodna znanja i motivaciju da iskoriste sopstvene resurse kako bi prevazišle postojeću ekonomsku nejednakost sa muškarcima”.

Važno je naglasiti da je reč o ženama koje tek počinju da se bave privatnim biznisom ali i onima koje već imaju dugogodišnje iskustvo.

“Žene preduzetnice kao nosioci ekonomskog razvoja porodice i zajednice će biti promovisane kao primeri dobre prakse i imaće mogućnost da svoje ideje i iskustva o ekonomskom osnaživanju predstave početnicama u biznisu ali i donosiocima odluka. Pored učešća na radionicama predviđeno je i da žene koje učestvuju u projektu budu promovisane kroz medije”.

Realizacija projekta vrednog 483 hiljade dinara trajaće do 31. decembra ove godine.

Fotografija u tekstu preuzeta sa www.uzice.rs