Agroklub raspisuje konkurs za najbolju ruralnu fotografiju

Autor: uns.org.rs
05. Jul 2023
Agroklub raspisuje konkurs za najbolju ruralnu fotografiju

Informacioni sistem Agroklub organizuje konkurs „Rural foto“ za izbor najbolje ruralne fotografije u 2023. godini. Konkurs je otvoren od 1. juna do 31. avgusta.

Pozivaju se svi amateri i profesionalci da nominuju svoje fotografije, i na taj način promovišu ruralnih prostora naše zemlje i pokažu raznovrsnost domaće poljoprivrede.

Fotografije je moguće nominovati u jednoj ili više kategorija, a one su: životinje, priroda, selo i proizvodnja hrane. Očekuju se kadrovi domaćih životinja na farmama ili u drugom okruženju, kao i polja u punom sjaju, reka ili potoka, iz vazduha ili sa zemlje. Moguće je uključiti setvu, berbu ili žetvu, mužu ili preradu.

Nominovana fotografija uz opis i hešteg #Ruralfoto te hešteg teme: #životinje, #priroda, #selo i #proizvodnjatreba biti postavljena na KLUB, društvenu mrežu Agrokluba.

Učesnik izbora može nominovati najviše jednu fotografiju po kategoriji, dakle ukupno četiri (4), a mogu konkurisati korisnici iz Srbije, Hrvatske kao i Bosne i Hercegovine.

Pobednici u svakoj od kategorija osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 500 evra bruto, uz posebnu nagradu sponzora za fotografiju s najvećim brojem lajkova čitaoca.

Učesnici moraju da budu punoletni, registrovani korisnici portala Agroklub, pri čemu je potrebno ispuniti sve tražene podatke u registracionom obrascu.

Stručni žiri, sastavljen od stručnjaka za dizajn, fotografiju, komunikacije i agrarno novinarstvo, po završetku izbora bira najboljih 10 fotografija iz svake od kategorija, nakon čega učesnici glasuju za pobednike. Autori fotografija tako sami biraju najbolje od najboljih.

Proglašenje najboljih fotografija biće održano 15. septembra 2023. u Osijeku na konferenciji AgroRocks 2023, na kojoj će biti upriličena i izložba radova.