Biće još kružnih tokova u Užicu

17. Avgust 2017
Biće još kružnih tokova u Užicu

Do 1. novembra bi trebalo da budu završeni radovi na izgradnji prvog kružnog toka kod Vatrogasnog doma čime će se u čitavom gradu ubrzati saobraćaj.

Paralelno sa ovim gradiće se  i manji kružni tok kod Gradske garaže, jer se privremeni na toj lokaciji, koji je postavljen zbog izgradnje kružnog toka, pokazao kao funkcionalan.

kod garaze

Zbog ovih radova do njihovog okončanja  na snazi će biti izmena saobraćajnog režima koja podrazumeva nove, privremene trase i dva autobuska stajališa koja su izmeštena na glavnu ulicu kod i preko puta Tržnog centra „Pariz“.

glavna ulica

Trajno su ukinuti svi pešački prelazi na glavnoj ulici od semafora na raskrsnici kod Narodnog muzeja do raskrsnice kod zgrade Skupštine grada.

Gradonačelnik Užica, Tihomir Petković ističe da se razmatra mogućnost izgradnje još nekoliko kružnih tokova, duž Omladinske ulice.

 

 

 

Jedan bi bio na raskrsnici kod autobuske stanice, sledeći kod „Nove pekare“ a naredni kod Prve osnovne škole kralja Petra II.

kruzni iz Direkcije

 

 

Još jedna od raskrsnicakoja je pogodna za kružni tok je kod Narodnog muzeja i takve mogućnosti teba iskoristiti, kaže Petković, očekujući da bi dobar  deo sredstva za te projekte mogao da stigne iz Puteva Srbije.