Brojne investicione aktivnosti u opštini Sevojno

Autor: B.Kuzmanović
26. Jul 2019
Brojne investicione aktivnosti u opštini Sevojno

Rukovodstvo najmlađe opštine u Srbiji, opštine Sevojno u prisustvu odbornika lokalne skup[tine, rukovodstva grada Užica, direktora republičkih i gradskih  javnih preduzeća i kulturnih institucija, privrednika i medija, obeležili su opštinsku slavu, Sabor svetog arhangela Gavrila.


Ivan Marić, koji se na čelu prve užičke gradske opštine nalazi od marta 2018. godine  čestitao je sugrađanima Sevojna slavu zahvalivši im na strpljenju koji pokazuju u rešavanju problema u lokalnoj zajednici.

Ističući da je zadovoljan šta je urađeno u dosadašnjem mandate koji su mu poverili građani Sevojna, Marić je rekao da će se ulaganja nastaviti i u narednom periodu pre svega u rešavanje problema pasarele na magistrali, rasvete u ulici Braće Nikolić, dodajući da se traži i rešenje za  fekalnu kanalizaciju oko železničke stanice.


Gradonačelnik Užica, Tihomir Petković je podsetio da je zahvaljujući finansijskoj podršci Vlade Srbije preko resornih ministarstava i grada Užica tokom 2018. u Sevojno uloženo 90 miliona dinara, odnosno 750 000 evra.

Od tih sredstava rekonstrisano je tri kilometra ulica i puteva, stara škola je adaptirana u kulturni centar, dograđen je vrtić, urađeno 1750 kvadratnih metara parking i sređeno 750 metara obale reke Đetinje.

U tekućoj godini Petković je nagovestio rekonstrukciju cevovoda na čeličnom magistralnom vodovodu u dužini od dva kilometra za šta je milion evra opredeljeno u  Kancelariji za javna ulaganja. Nadležno ministarstvo uložiće 48 miliona dinara, a grad Užice 12 miliona dinara u izgradnju fiskulturne sale pri OŠ “Aleksa Dejović”  a biće urađeno i dečije igralište u vrednosti od 2,5 miliona dinara.


Podsećamo, redovni lokalni izbori u Sevojnu su održani 4.marta 2018. godine, kada je koalicija SNS- SPS- PUPS- SNP osvojila deset, a opozicioni blok – Zdrava Srbija, DS, DSS, uz podršku Pokreta slobodnih građana, SDS, LDP i Narodne partije – pet odborničkih mandata.