Dan grada Užica skromnije nego inače

05. Oktobar 2020
Dan grada Užica skromnije nego inače

Svečana sednica povodom Dana grada Užica biže održana u petak, 9. oktobra u 13 časova u Narodnom pozorištu. Uz poštovanje svih epidemioloških mera pored odbornika Svečanoj sednici  prisustvovaće dobitnici javnih priznanja i nagrada za 2020. godinu, njih ukupno 14, najavio je predsednik Skupštine grada Užica, Branislav Mitrović. 

On je dodao da će na sednici biti i dobitnici zahvalnica za dobrotu, požrtvovanje i humanost, 34 predstavnika institucija, kompanija i firmi koji su olakšali tešku situaciju usled epidemije korona virusa. Čestitku povodom rođendana grada sugrađanima će  uputiti gradonačelnica Jelena Raković Radivojević, a u večernjim satima na lokalnim medijima  biće emitovan film o Užicu u kome je akcenat  na Užičanima koji su u decenijama i godinama iza nas, dali veliki doprinos za razvoj grada i utkali sebe u temelje Užica i učinili da grad bude onakav kakav danas jeste.

Truduli smo se da bude što manji broj prisutnih ljudi, bratske gradove smo obavestili da ćemo na ovaj način proslaviti rođendan kao i sve prijatelje grada. Poštujući preporuke kriznog štaba, poštujući trenutnu situaciju smatramo da je bezbednost naših sugrađana na prvom mestu i da će u godinama koje su pred nama biti vremena za takve manifestacije, veruje  Mitrović.

Ovome dodajemo da ove godine u okviru obeležavanja Dana grada neće biti kulturnim i sportskim manifestacijama.

Inače, članovi Gradskog veća prihvatili su predlog Komisije za dodelu javnih priznanja i nagrada i odlučili da se ove godine uruči ukupno 14 povelja, plaketa i nagrada zaslužnim građanima, preduzećima i udruženjima. Treba istaći da će zdravstvenim službama i drugima koji su dali svoj doprinos i iskazali nesebično angažovanje u borbi na sprečavanju širenja COVID-a 19 biti dodeljene gradske Zahvalnice za dela dobrote, humanosti i ljubavi.

Ove godine, povelje Grada pripale su dr Životi Markoviću i preduzeću MTK Metal- komerc.

Plakete će dobiti dr Sofija Brujić, dr Jovanka Čubrilo, Udruženje građana “Mitropolit Josif Cvijović” iz Drežnika, Nemanja Ranković, Sašo Temelkovski, dr Vladimir Paunović i dr Tijana Marić.

Nosioci Nagrada za izuzetne rezultate u radu u 2020. godini su Dušan Drndarević, dr Petar Ristanović, Zdravko Aničić, Ognjen Zlatić i Dragutin Jelisijević.