Doba obnove u Reflektoru

28. Jun 2023
Doba obnove u Reflektoru

Otvaranje izložbe DOBA OBNOVE #7 u prostoru stare Kasarne u Galeriji Reflektor u Krčagovu zakazano je za subotu, 1. jul u 19 časova. Izložba se može pogledati do 5. jula.

Od kada je napušten prostor stare kasarne obnovljen i pretvoren u dinamični kulturni centar za istraživanje, produkciju i prezentaciju umetnika mlađe generacije , ovaj simbolični naziv postaje sinonim za napore i želju umetnika da ostanu u Užicu i daju svoj doprinos kulturnoj ponudi grada. Doba obnove tako postaje tradicionalni presek dešavanja na lokalnoj sceni, promocija najnovijih ostvarenja umenika ali i autora koji se po prvi put predstavljaju sugrađanima. Ona je utoliko značajnija ako se uzme u obzir činjenica da je galerija Reflektor uspela da se nametne ne samo u lokalnim okvirima, ne čak ni u granicama Srbije, već da postane predmet interesovanja uglednih umetnika, teoretičara i kustosa iz regiona, kao jedna od najznačajnijih galerija posvećena promociji savremene umetničke produkcije i stvaralaštvu mladih umetnika na teritoriji Srbije.

“Izložba “Doba obnove #7” se održava pod pokroviteljstvom Grada Užica i u okviru projekta “Kultura za demokratiju” koji je podržan od strane Vlade Švajcarske, a sprovodi ga Hartefakt Fond.

Umetnici:

Тamara Agić (Srbija), Vanja Pašić (Srbija), Isidora Jancić (Srbija), Ana Stojković (Srbija), Sonja Lundin (Švedska), Aquil Copier (Holandija), Valentin Varga (Srbija), Darko Aćimović (Srbija), Jelena Vladušić (Srbija), Filip Baralić (Srbija), Aleksandra Kostić (Srbija), Tamara Krstić (Srbija), Emilija Rakić (Srbija), Veljko Valjarević (Srbija), Dimitrije Popović (Srbija), Dejan Klement (Srbija), Nevena Milosavljević (Srbija), Srećko Radivojčević (Srbija), Milan Antić i Uroš Đurić (Srbija), Aleksandar Dimitrijević (Srbija)

Izložba se može posetiti na zakazivanje na e mail adresu galleryreflektor@gmail.com svakim radnim danom od 9 do 15 časova.