Rastojanje, lična higijenu i zaštitne maske

26. Jun 2020
Rastojanje, lična higijenu i zaštitne maske

Užički Štab za vanredne situacije nakon razmatranja trenutnog stanja u vezi sa epidemijom korona virusa na području grada konstatovao je povećanje broja obolelih, a kao posledica je istaknuto nepridržavanje preporuka nakon ukidanja vanrednog stanja i neodgovornog ponašanja dela građana.

 

„Iako su evidentirane uglavnom asimptomatske i lake forme infekcije to ne može da bude razlog za olako prihvatanje novonastale situacije. Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da se u svemu pridržavaju preporuka i naloženih mera republičkog Kriznog štaba“, navodi se u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije i dodaje:


„Povećan rizik zaraze postoji na većim skupovima u zatvorenom prostoru, na veseljima, žurkama, prilikom posete tržnim centrima i drugim mestima na kojima se okuplja veliki broj ljudi. Preporuka epidemiologa je da se posebno obrati pažnja na držanje rastojanja, ličnu higijenu i nošenje zaštitnih maski.


Iz Gradskog štaba za vanredne situacije podsećaju građane da se u javnom prevozu moraju poštovati mere Kriznog štaba koje podrazumevaju obavezno nošenje zaštitnih maski.

„Obaveza svih ustanova, organa uprave i drugih javnih službi je da preduzmu sve propisane mere za bezbedno pružanje usluga građanima i zaštitu zaposlenih. Gradski štab za vanredne situacije pratiće stanje na području Užica i u skladu sa epidemiološkim procenama predlagati dodatne mere s ciljem sprečavanja širenja epidemije“, navodi se u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije.