EU i Švajcarska rekonstruišu fiskulturnu salu u Prijepolju

22. Septembar 2017
EU i Švajcarska rekonstruišu fiskulturnu salu u Prijepolju

Fiskulturna sala u prijepoljskoj Ekonomsko-trgovinskoj školi biće renovirana i opremljena zahvaljujući sredstvima Evropske unije i Vlade Švajcarske koje su preko razvojnog programa Evropski PROGRES za radove izdvojile 70.000 evra.

Prijepolje-2

www.europa.rs

Rekonstrukcija objekta površine 250 kvadratnih metara, predviđa sve neophodne građevinske i molerske radove, sanaciju plafona i poda, zamenu instalacija, stolarije i bravarije, a nabaviće se i moderni sportski rekviziti.

„Fiskulturna sala u ovoj školi se ne koristi za svoju namenu već više od tri decenije, a njenim renoviranjem će više od 1.000 đaka osnovnih i srednjih škola i oko 400 predškolaca iz Prijepolja dobiti adekvatne uslove za bavljenje fizičkim aktivnostima i sportom”, rekao je Ermedin Duran, direktor Ekonomsko – trgovinske škole. Kako je dodao u moderno opremljenoj sali moći će da treniraju i sportski klubovi, a rešiće se i problem bezbednosti učenika jer se najveći broj časova fiskulture održava u Hali sportova kraj Gimnazije.

Planirano je da radovi budu završeni za dva meseca, a izvođač radova je građevinska firma „Dekor invest“ d.o. o. iz Priboja, dok će opština Prijepolje obezbediti tehnički nadzor i inspekcijski pregled.

Aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržava sa ukupno 24,46 miliona evra. Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Opštine koje su obuhvaćene programom su Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.