Galerija Reflektor počinje 13. marta petu izlagačku sezonu izložbom “Deep Dream”

11. Mart 2021
Galerija Reflektor počinje 13. marta petu izlagačku sezonu izložbom “Deep Dream”

“Deep Dream” je naziv serije slika kroz koju umetnica propituje savremeni trenutak. Sa naročitim akcentom na cenzuru i autocenzuru, ova izložba mapira savremenu političnost i poetičnost. Simplifikacijom podela na nas i njih, zamenom fikcije i fakcije, sfere predstave i sfere iskustva, gubitkom sivih tonova koji nam daju kompletnu sliku, preuzimamo radikalne pozicije u kojima smo izjednačeni i kada među nama postoje civilizacijske razlike.

 

Lidija Marinkov Pavlović sociološkim instiktom kroz svoje slikarstvo nameće upitanost kod posmatrača, potrebu da traga za suštinom, istinom i slobodom, ostvaljajući prostora za nove utopije.

Lidija Marinkov Pavlović je rođena 1972. u Zrenjaninu, Srbija. Doktorirala je 2019. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Izlagala na više od 20 samostalnih (Beograd, Novi Sad, Banjaluka, Kragujevac, Smederevo…) i na preko 100 kolektivnih  izložbi u Srbiji i inostranstvu.Više puta je nagrađivana za radove iz oblasti slikarstva i proširenih medija. Zaposlena na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u zvanju vanredne profesorke na Katedri za Slikarstvo. Članica je SULUV-a i ULUS-a.

Izložba će biti otvorena u subotu u 13 časova uz poštovanje svih epidemioloških mera, osim u slučaju promene važećih preporuka u cilju suzbijanja pandemije, o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni.