Grad donirao Zdravstvenom centru još jedno sanitetsko vozilo

13. Avgust 2021
Grad donirao Zdravstvenom centru još jedno sanitetsko vozilo

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević uručila je direktoru Zdravstvenog centra Užice ključeve novog sanitetskog vozila vrednog 4,7 miliona dinara. To je, po njenim rečima, nastavak aktivnosti na podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga.

“Na vrhu naše liste prioriteta je briga o zdravlju naših sugrađana, odnosno očuvanje javnog zdravlja. I ova donacija primer je da grad Užice misli na svoje građane. Novo vozilo olakšaće rad ekipama Službe Hitne pomoći koje su danonoćno na terenu, ali i samim pacijentima. Svi zajedno želimo da pokušamo u godinama koje su pred nama nivo zdravstvenih usluga da podignemo na što veći nivo i iz tog razloga sa nestrpljenjem očekujemo rekonstrukciju i dogradnju Opšte bolnice Užice. Iz budžeta Grada je u projektno tehničku dokumentaciju uloženo 100 miliona dinara, dokumentacija je prošla revizionu komisiju i očekujemo da ćemo uslove i dozvolu za prvu fazu građevinskih radova dobiti do kraja godine. Rekonstrukcija će ići fazno, jer važno je da i za vreme realizacije projekta drugi deo bolnice funkcioniše normalno. Ponosni smo što će jedan ovako veliki kapitalni projekat, vrednosti preko 30 miliona evra, biti urađen u našem gradu”.

Uz zahvalnost Gradu i gradskom rukovodstvu na ovoj donaciji, direktor Zdravstvenog centra Užice dr Miloš Božović takođe je naglasio ogroman značaj rekonstrukcije Opšte bolnice, koja je izgrađena 1988. godine. On je podsetio i na značaj opreme vredne više od 4 miliona evra koja je u Zdravstveni centar stigla u poslednje dve godine i najavio da uskoro možemo očekivati i novu opremu. Dodaje i da je zahvaljujući podršci lokalne samouprave na viši stepen podignut nivo zdravstvenih usluga.

“Dobili smo potpuno opremljeno vozilo za potrebe hitne službe i za transport pacijenata. Kupovina novog auta, znači bolju bezbednost za pacijente i osoblje, pravovremene intervencije i trasporte. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama i uz podršku države kroz par godina dobiti jedan od najsavremenijih Zdravstvenih centara u Srbiji”.

Za opremu, vozila, rad lekara specijalista i učešće u više projekata zajedno sa ministarstvima je u prošloj godini iz budžeta Grada opredeljeno oko 12 miliona dinara. Još oko 13 miliona dinara izdvojeno je za potrebe opremanja kovid bolnice u Krčagovu i nabavku sredstava za dezinfekciju.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs.