Grad pružio prvu pomoć

26. Mart 2018
Grad pružio prvu pomoć

Požar koji je u nedelju veče izbio na potkrovlju zgrade Solidarne stambene izgradnje u Ulici Dušana Popovića u naselju Turici pet porodica je ostavio bez krova nad glavom.

Povređenih i ljudskih žrtava nije bilo, što je sreća u ovoj nesreći, a za članove tri porodice privremeni smeštaj je obezbedila lokalna samouprava, kaže Vidoje Drndarević, član Gradskog veća zadužen za socijalnu politiku.

Grad Užice već finansira sedam socijalnih usluga i podržava uvođenje nove, kaže Vidoje Drndarević, gradski većnik za socijalnu politiku Foto--URP

“Dve porodice smestili smo u stanove koji pripadaju Gradu a koji su bili prazni u istoj stambenoj zgradi, jedna porodica je smeštena na Zabučje. Članovi dve porodice nisu se javila, ali ako bude potrebe i za njih ćemo obezbediti smeštaj”,  dodaje on.

“Gradska javna preduzeća čiste potkrovlje i prostor oko zgrade, a tokom dana  Elektrodistribucija je pustila struju u stanove koji nisu oštećeni, kako bi se stanari vratili.  Zgrada će nakon raščišćavanja biti pokrivena, a do srede kada je redovno zasedanje Gradskog veća uspostavićemo kriterijume i opredeliti budžetska sredstva za pomoć porodicama kojima je sve stradalo u požaru, rekao je Drndarević.  Grad je za početak obezbedio hranu, odeću i obuću za članove porodica preko Crvenog krsta.

Podsećamo, požar je prijavljen u 22 sata i 52 minuta, vatrogasci su odmah reagovali  pa su na lice mesta izašla 2 vatrogasna vozila sa 6 ljudi, istakao je u toku intervencije Saša Cicvarić, načelnik odeljenja za vanredne situacije u Užicu. On je dodao da su odmah alarmirane ostaje jedinice u regionu, tako da su na licu mesta u trenutku lokalizovanja požara u 1 i 10  bila 33 vatrogasca sa 9 vatrogasnih vozila.