Izabrani najbolji sir i heljdopita na 22. “Zlatarskoj sirijadi”

28. Avgust 2018
Izabrani najbolji sir i heljdopita na 22. “Zlatarskoj sirijadi”

Mladomirka i Drago Bojović iz sela Miševići proizveli su najbolji sir, ocenio je žiri 22. „Zlatarske sirijade“. Oni su sa iste manifestacije zlatnu medalju poneli i pre dve godine, što je dokaz kontinuiranog kvaliteta.

NET-sirijada_2.jpg_OP_

Foto–www.varoske.net

Na ovogodišnjoj  „Sirijadi“nadmetala su se 23 proizvođača punomasnog zlatarskog sira od kravljeg mleka. Drugo mesto pripalo je supružnicima Jordanu i Vidosavi Mačić iz Nove Varoši, a treće domaćinstvu Sretena Paunovića iz Bukovika.

Na „Zlatarskoj sirijadi“koja je održana u Božetićima u organizaciji Turističke organizacije „Zlatar“ i Opštine Nova Varoš, prva nagrada za najbolju pitu od heldovog brašna pripala je Dijani Luković. Drugo mesto osvojila je Milica Ivanković, a treće Marijana Botić.

Predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević otvarajući ovu tradicionalnu manifestaciju je istakao da je “konačno dobijena građevinska dozvola za prvu fazu radova na vodosnadbevanju sela božetićkog kraja. Radovi čija je vrednost 138 miliona dinara počeće ove godine, a pomoći će i Vlada Srbije. Žedna sela dobijaće sa Trudovačkog vrela 25 litara vode u sekundi, što je više od njihovih potreba” rekao je on.