Izložba likovnih radova darovitih učenika osnovnih škola Užica

09. Oktobar 2023
Izložba likovnih radova darovitih učenika osnovnih škola Užica

9.oktobra u 17 časova povodom Dana grada Užica u Galeriji Reflektor u Krčagovu biće otvorena Izložba likovnih radova darovitih učenika osnovnih škola Užica. Izložba predstavlja promociju i afirmaciju učenika koji svojim postignućima prevazilaze školske okvire i zaslužuju da se predstave široj publici na zadovoljstvo svih ljubitelja umetnosti.

Ideja je potekla od Milana Antonijevića, koordinatora projekta, koji je, prošle godine, ostvario saradnju dve škole u kojima radi kao nastavnik likovne kulture: OŠ “Stari grad” i OŠ “Prva osnovna škola kralja Petra II”, sa ciljem kako bi motivisao učenike da istraže svoje potencijale i daju svoj maksimum, a da, zatim, na izložbi, svoja postignuća uporede sa učenicima druge škole, i što je još važnije, razmenjuju iskustva i stvaraju nove prijateljske i podsticajne odnose.

Vođeni pozitivnim iskustvima proisteklim iz saradnje pomenute dve škole na realizaciji projekta, prošle godine, odlučili smo da ove godine uključimo sve osnovne škole na teritoriji grada Užica. Očekujemo da ćemo time ostvariti još kvalitetniju saradnju, razmenu iskustava i sadržaja koji će doprineti većoj motivaciji nastavnika i učenika zajedno, za promociju predmeta likovne kulture i likovne umetnosti uopšte. Verujemo kako će zajedničkim idejama i energijom svih nastavnika, ovaj projekat biti sve kvalitetniji, postati tradicionalan i reprezentni kulturni događaj našeg kraja kojim ćemo se ponositi, ističu iz Galerije Reflektor.

Posetioci će izložbu moći da pogledaju, neposredno pre i posle otvaranja, kao i naredna tri dana (10. 11. i 12.) oktobra, svakoga dana u dva termina: od 9:30 do 12:30 časova pre podne i od 15:30 do 18:30 poslepodne.