Knjiga žalosti do četvrtka. Večeras pet minuta aplauza i za Radomira Antića !

07. April 2020
Knjiga žalosti do četvrtka. Večeras pet minuta aplauza i za Radomira Antića !

Radomira Antića je sudbina predodredila da bude uvek i u svemu najveći. Bio je veliki fudbaler, bio je najbolji trener koga je ovaj prostor zapamtio, najveći humanista, omiljeni prijatelj, komšija, poznanik. Gde god se nalazio na kugli zemaljskoj nikada nije zaboravio svoje Užice, svoju Slobodu i svoje Užičane. Upravo to je doprinelo nepodeljenoj ljubavi i emociji koju su ljudi imali prema njemu, ali i on prema njima.

Zato danas Radomira žali i Užice, i Gradska kafana, i njegova Sloboda, i Đetinja, i Zlatibor, ali i Evropa i svet.

Dragi Radomire, sigurni smo da dok Đetinja kroz vekove bude šumila ovom kotlinom pamtiće se tvoje ime, tvoje reči i tvoja dela.

Povodom smrti Radomira Antića Užičani se u knjigu žalosti mogu upisati ispred Gradske kuće danas (utorak, 7.april) do 16.00 časova, a u sredu i četvrtak, 8. i 9. aprila od 7.30 do 16.00 časova.

Danas kada cela planeta obeležava Svetski dan zdravlja  i kada se bori sa ogromnom pošasti, Užičani će, kao i prethodnih večeri u isto vreme, ali još jače, svojim herojima, zdravstvenim radnicima, aplauzima sa svojih prozora i balkona uputiti poruku zahvalnosti i poruku ohrabrenja.

 

Večeras u 20 časova Užice će aplauzom odati i poštovanje čoveku koji je svojom pojavom, svojim rečima i svojim delima nebrojeno puta učinio da se osećamo ponosni što smo baš iz njegovog Užica.

 

Makar  toliko možemo – 5 minuta aplauza i za Radomira Antića !