„Kod Šejtana ili jedna dobra žena“

23. Jun 2019
„Kod Šejtana ili jedna dobra žena“

Predstava „Kod Šejtana ili jedna dobra žena“, Sanje Savić je priča o trpljenju i pokušaju pobune protiv njega, biće izvedena na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice u utorak 25. juna u 20 časova.

Ovo je priča o samooslobađanju jedne žene koje je došlo prekasno u njenom životu da bi uspelo, priča o prostoru i vremenu koji su samo naizgled sadašnji i savremeni ali koji ispod maske pseudomodernosti i dalje kriju duboko tradicionalne, ritualne i mizogine uloge koje su u životu dodeljene ženama. Ova drama je pasija jedne žene koja više ne može da izdrži besmisao i neljubav u kojima je njena svakodnevica ogrezla.

Ova drama je hronologija stradanja glavne junakinje kroz koje ona ipak uspeva da bar donekle povrati elemente svog  dostojanstva i integriteta, upozorenje da ne okrećemo glavu od nekih tihih patnji koje se oko nas dešavaju jer u tim patnjama možda gasnu plamenovi nekih vrlo vrednih i dragocenih života.Ova drama je posveta svim ženama koje su imale darove, snove i nadanja i nikada im se ni iz daleka nisu približile zato što im niko nije dao podršku i ohrabrio ih da iskorače u nepoznato.

Predstava po tekstu Sanje Savić  je rađena u koprodukciji UK „Vuk Stefanović Karadžić“/KC Pančeva/Puls teatar Lazarevac

Režiju potpisuje Stevan Bodroža, scenografiju Milan Miladinović, a kostime je radila Mina Miladinović.

U predstavi igrajuJasmina Večanski, Mihaela Stamenković, Ivana Nedeljković, Mihailo Laptošević, Igor Borojević, Mladen Vuković i Milan Aleksić.