Kroz fotografiju pokaži kako je biti devojka na Balkanu

27. Avgust 2018
Kroz fotografiju pokaži kako je biti devojka na Balkanu

Balkan Girl Power okuplja 100 mladih devojaka iz 5 krajeva našeg regiona koje žele da nauče više o fotografiji i kreativno izraze kako vide budućnost, društvo u kome vlada ravnopravnost i svoju ulogu u njemu, uz mentorsku podršku iskusnih fotografkinja. 

photo-1438109491414-7198515b166b

Radionice namenjene devojkama iz Srbije FEMIX organizovaće 1. i 2. septembra u Papergirl galeriji u Beogradu.

Dvadeset devojaka iz cele zemlje koje imaju 18-26 godina učiće o fotografskim tehnikama, kako da svoje ideje prenesu kroz format fotografije, i na koji način umetnost može da doprinese stvaranju boljeg društva.

Mentorke koje će raditi sa učesnicama su fotografkinje Marija Đoković, autorka serije fotografija i dokumentarca o ženama koje rade u rudnicima u Srbiji, i Tamara Zidar, u čijem radu posebno mesto zauzimaju putovanja i žene koje na njima upoznaje, kao i mame.

Nakon završetka radionica, učesnice će u svojim sredinama aktivno fotografisati i raditi na idejama koje su tokom radionica razvile na temu aktivne uloge devojaka u društvu koje je na putu EU integracija. Putem Balkan Girl Power online platforme objavljivaće svoje fotografije, razmenjivati znanja sa drugim učesnicama i komunicirati sa mentorkama, i unaprediti radove uz savete afirmisane londonske fotografkinje Lale Meredith Vule.

Najboljih 25 fotografija devojaka sa celog Balkana biće uključeno u izložbu koja će biti otvorena u decembru u Tirani. Devojke iz Srbije čije fotografije budu odabrane učestvovaće u otvaranju izložbe i master klasu Lale Meredith Vule.

Učesnicama koje žive van Beograda obezbeđeni su smeštaj i hrana za vreme trajanja radionica,kao i putni troškovi ukoliko bude bilo potrebno.

Kako se prijaviti za učešće?

Konkurs je otvoren do 29. avgusta. Sve zainteresovane devojke mogu da se prijave za učešće popunjavanjem jednostavnog online formulara.

Radionice su besplatne. Nije potreban foto-aparat, ali su učesnice slobodne da ga ponesu ukoliko već imaju.
foto_radionice_za_devojke_1

Sva pitanja i nedoumice možete uputiti organizatorkama na femixinfo@gmail.com, putem FejsbukaTvitera Instagrama, ili koordinatorki Maši Peruničić  na broj 0603338160.

Projekat partnerski realizuju Organizacija za promociju aktivizma (OPA) u Srbiji, čiji je FEMIX program, Institut za socijalni ugovor (SCI) u Albaniji, iACT u Crnoj Gori, Nacionalni omladinski savet u Makedoniji i Artpolis Centar na Kosovu, uz podršku Western Balkans Fund-a.