Likovni konkurs za maskotu KJP Zlatibor

Autor: zlatibor.tv
10. Januar 2022
Likovni konkurs za maskotu KJP Zlatibor

Osnovna škola “Dimitrije Tucović” iz Čajetine u saradnji sa KJP “Zlatibor” raspisuje likovni konkurs za maskotu lokalnog komunalnog preduzeća. Konkurs je respisan u okviru Međunarodnog programa Eko-škole.

KJP „Zlatibor“ Čajetina je u svoj plan rada za narednu godinu uvrstilo uspostavljanje sistema primarne selekcije otpada na teritoriji opštine Čajetina. U svrhu podrške edukativne kampanje planirana je izrada maskote preduzeća, koja bi svojim prisustvom privukla pažnju, prvenstveno najmlađe populacije, a onda i svih ostalih.

Prema propozicijama konkursa maskota bi trebala da predstavlja zaštitni znak Zlatibora i elemente vezane za reciklažu, primarnu selekciju i cirkularnu ekonomiju. Bilo bi poželjno da učesnici konkursa osmisle i prateći slogan koji će skrenuti pažnju na značaj ekoloških tema.

Konkurs ima za cilj da masketa zanimljivim dizajnom i imenom doprinese u promotivnim i edukativnim aktivnostima vezanim za upravljanjem otpadom.

Pravo učešća na konkursu imaju učenici svih razreda (od 1. do 8. razreda) Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ (Čajetina, Zlatibor, Jablanica). Radove je potrebno dostaviti predmetnom nastavniku- srpskog jezika, likovne kulture, građanskog vaspitanja, biologije, odnosno učitelju. Likovni radovi mogu biti urađeni u bilo kojoj tehnici.

Organizatori konkursa će dodeliti šest nagrada u dve kategorije mlađi osnovci i stariji osnovci. Konkurs je otvoren do 25.januara 2022.godine.