„Matine na gondoli“

Autor: Gold gondola Zlatibor
14. Jul 2022
„Matine na gondoli“

„Matine na gondoli“ prvi put  održan je 13. jula 2022. na najdužoj gondoli na svetu. Pored prijatelja i poslovnih partnera, okupili su se brojni mediji, koji su na devet kilometara nepreglednih pejsaža, uživali u gostoprimstvu. Tokom druženja, prisutnima su predstavljeni rezultati dosadašnjeg rada, i najavljene buduće aktivnosti Gold gondole.

Matine je počeo retrospektivnom izložbom fotografija “Od lakomice do Gold gondole”, koja je upriličena na vrhu Tornika. Druženje je nastavljeno na međustanici, gde je direktorka Gold gondole Bojana Božanić, poželevši dobrodošlicu gostima, istakla da je Gold gondola najvažniji projekat i najveća investicija u istoriji opštine Čajetina, finansiran isključivo iz opštinskih sredstava, ističući da je ne samo da je opravdao, već je i nadmašio  najoptimističnija očekivanja. Ovo je projekat, čiju realizaciju su pomogli partneri iz francuske kompanije POMA. Dosadašnji rad je obeležen velikim interesovanjem javnosti, medijskom pažnjom i obaranjem mnogih rekorda. Najviše priznanje, koju dodeljuje Opština Čajetina, “Zlatiborska povelja”, dodeljena nam je posle samo godinu dana rada. Veoma smo ponosni na nju jer su naši napori prepoznati, ali i obavezujući nas da budemo stalno bolji.”

 

 

Inače, Gold gondola ima ogroman značaj ne samo za opštinu Čajetina i Zlatibor već i za celu Srbiju, jer je turistička ponuda zemlje ovim projektom dodatno obogaćena, i postavljena na sam pijedastal atraktivnosti u ovom delu Evrope.

Podsećamo, devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezuje centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem se nalazi međustanica. Gondola trenutno ima kapacitet 800 putnika po satu u 72 zasebne kabine sa po 10 mesta. Vožnja Gondolom pruža impresivnih 50 minuta živopisnih pejzaže Zlatibora iz ptičije perspektive.

Fotografije u tekstu—Gold gondola Zlatibor